Cum a fost distrus ultimul popas de pe Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numele Corotişca, al singurului popas dintre Giurgiu şi Delta Dunării, a rămas doar în amintirea celor care au trecut de vârsta de 30 de ani. Corotişca din Brăila era singurul popas de pe Dunăre situat între Giurgiu şi Tulcea, exploatat asiduu cândva, de Biroul de Turism pentru Tineret (BTT).

Unul dintre cei care au lucrat până în ultimul moment la baza BTT „Corotişca" este brăileanul Dumitru Cojocaru, de 68 de ani.
De profesie mecanic de motoare diesel, a ajuns, având în vedere că baza avea un generator propriu de curent, să administreze cazarea în cele opt căsuţe şi în cele patru camere de oaspeţi, cum erau numite, ale cabanei.


„Vara nu era sâmbătă în care căsuţele să nu fie pline. Costa 20 de lei pe noapte o căsuţă, iar patul în camere era 25 de lei.Veneau oamenii din timp şi arvuneau, ca la nuntă, locaţia pentru tot felul de aniversări. Am avut şi nunţi aici. S-au îmbătat nuntaşii odată şi au sărit cu mireasă cu tot în apă. Noroc că apa avea 70-80 de centimetri, nu mai mult", şi-a amintit fostul administrator.


Citeşte amănunte în săptămânalul local "ADS Brăila". Ziarul se găseşte la chioşcurile de difuzare a presei din oraş la preţul de 0,90 de lei.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite