Culmea sărăciei: Se îmbracă din cap până-n picioare cu 15 lei/Vezi aici ce pot cumpăra brăilenii de la magazinele de tip SH

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magazinele cu haine la mâna a doua au devenit la fel de căutate ca în perioada 1996-2000. Chiar dacă în ultimele luni mai toate domeniile sunt lovite de criza economică, patronii de magazine second-hand cu haine la trei, doi sau un leu sunt mai preocupaţi ca oricând să se aprovizioneze.

Mai ales pensionarii nu mai dau buzna în magazinele cu produse noi, chiar dacă acestea sunt la reducere şi preferă să-şi cumpere haine la mâna a doua, la preţuri mult mai atractive care pot coborî chiar şi la un leu.

Clienţi sunt brăileni cu bani puţini, în majoritate pensionari, însă nici oamenii înstăriţi nu se feresc să intre într-un "SH".

"La noi au început să fie clienţi fideli, chiar dacă vin în primă fază în recunoaştere, se întorc în zilele cu marfă şi cumpără", susţine Mariana Ioniţă, vânzătoare într-un magazin Second Hand.

image

Rochiţă cu patru lei

Dacă luni şi marţi preţul este întreg, din a treia zi, reducerea este de 50%, iar până sâmbătă preţul ajunge la un leu.

„Ce să facem dacă avem pensii de 600 de lei? Cu ce să mai cumpărăm haine de la piaţă. De alte magazine nu mai vorbesc, că nici nu ne putem apropia. Rămânem doar cu privitul. Nu ne rămâne decât să purtăm hainele cumpărate cu ani în urmă sau mai cumpărăm ceva de la SH. Le spălăm bine şi ne mai duc câţiva ani. Am ajuns să ne chinuim ca acum 10 ani", spune Ionica Surdeanu, pensionară.

Sunt mulţi oameni care nu au bani de cheltuit pe haine. Pentru ei, marfa de mâna a doua este cea mai bună. Nevoia îi aduce în magazine.

"Eu am găsit o rochiţă cu patru lei şi o pereche de pantofi cu cinci, dacă iau şi dresuri şi lenjerie ajung la 15 lei şi-s îmbrăcată din cap până-n picioare", ne-a spus Mioara Costin. Preţurile scad şi la 50 de bani, în cazul hainelor pentru copii.

image

„Sunt săptămâni în care nu prea vindem. Aşa că n-avem încotro, mai scădem din preţuri. Când văd afişul cu 2 lei sau 1 leu, oamenii sunt curioşi şi intră. Omul e mulţumit că găseşte marfă foarte ieftină şi cumpără mai multe produse", ne-a declarat Mariana, vânzătoare.

image

Preţuri mici, pentru buzunarele goale

Preţul unui sacou sau al unui palton variază însă în jurul sumei de 6 lei la magazinele SH unde preţurile se încadrează, în mare parte, între un leu şi trei lei. O geacă, fie de damă, fie de bărbat, poate fi cumpărată la acelaşi preţ. Îmbrăcămintea pentru copii poate fi cumpărată chiar şi cu 50 de bani.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite