Criză în Justiţie: Judecătorii Curţii de Apel ameninţă cu reluarea protestelor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sălile de judecată ar putea fi din nou golite, în semn de protest
Sălile de judecată ar putea fi din nou golite, în semn de protest

Adunarea Generală a Judecătorilor Curţii de Apel Galaţi a decis, în urmă cu două zile, să facă front comun cu asociaţiile care-i reprezintă pe oamenii în robe la nivel naţional, respectiv Asociaţia Magistraţilor şi Uniunea Naţională a Judecătorilor din România.

„Judecătorii Curţii de Apel Galaţi, ca instanţă proprie, îşi exprimă solidaritatea cu acţiunile întreprinse de Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) şi Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR) şi le împuternicesc pe cele două asociaţii să-i reprezinte în demersurile privind adoptarea şi punerea în aplicare a celor trei acte normative, respectiv Legea salarizării unitare a personalului plătit din fonduri publice, Legea privind răspunderea magistraţilor şi Legea privind preluarea bugetului instanţelor de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", se precizează într-un comunicat al CA.

În situaţia în care punctele de vedere exprimate anterior cu privire la cele trei acte normative nu vor fi avute în vedere de puterea legislativă, judecătorii Curţii de Apel Galaţi vor analiza oportunitatea reluării protestului suspendat la data de 28 septembrie 2009.

Reluarea protestelor în Justiţie ar reprezenta, în acest moment, picătura care ar umple paharul nemulţumirilor. Judecătorii brăileni vor formula un punct de vedere propriu luni, 18 octombrie 2010.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite