Criza bagă hora miresei în marşarier/Tinerii îşi programează nunţile cu un an înainte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii însurăţei îşi refac „jurămintele" cu patronii restaurantelor, de teama crizei care a început să pună lacăte pe localuri. Numărul mic de cârciumi în care se organizează petreceri festive i-a făcut pe tinerii care doresc să-şi întemeieze o familie să-şi reprogrameze evenimentul cu un an înainte.

După revoluţie, multe din restaurante s-au desfiinţat, iar în locul lor au apărut magazine sau chiar bănci. Criza şi ea a mai pus un capac, şi alte câteva localuri din municpiu s-au reprofilat, de curând.

Astfel, într-un vechi restaurant cu renume din buricul târgului, s-a deschis expoziţie de covoare iar în altul, situat pe Calea Călăraşilor, şi care la un moment dat mergea extraordinar, s-a deschis agenţia unei bănci.

Odată cu închiderea localurilor capabile să adăpostească evenimente majore din viaţa unor tineri, a apărut o situaţie disperantă pentru însurăţei. Prevăzători, tinerii îşi programează nunţile cu un an înainte pentru a găsi cârciuma potrivită şi liberă. O nuntă în 2010 se mai poate face doar dacă cineva renunţă la rezervare.

Nunţile, tot în criză

„Avem liber pe 2 octombrie pentru că s-a retras cineva zilele acestea. În rest suntem ocupaţi şi avem chiar câteva rezervari pe 2011. La noi se vine din timp pentru că este local amplasat ultracentral şi în plus avem şi nişte oferte speciale. Amenajarea localului o facem noi, deci nu costă şi în plus meniul este negociabil, acceptăm şi contribuţiile organizatorilor", ne-a declarat administratorul restaurantului „Continental", Margareta Custură.

image

„Voiam să facem nunta anul acesta în lunile august sau septembrie. Din luna martie căutăm local, am fost peste tot dar, mai devreme de octombrie nu găsim decât duminica. Ori duminica oamenii se pregătesc de serviciu pentru a doua zi, nu este chiar bine", ne-a spus George Bianu, 26 de ani.

Speranţe la vin

„Am găsit în octombrie şi nu ştiu ce o să facem. Mă gândesc că dacă s-ar retrage cineva în luna iulie să zicem, nu am avea la dispoziţie timp suficient pentru pregătirea evenimentului", a continuat tânărul.

Pe de altă parte, sunt şi situaţii nedorite generate de situaţia financiară grea prin care trec tinerii.
Sunt cazuri în care unii tineri închiriază localul şi în ziua nunţii au surpriza de a avea mult mai puţin invitaţi decât mizau.

image

„Criza i-a făcut pe mulţi să nu mai onoreze cu prezenţa nunta. Aşa, spre exemplu, zilele trecute, la o petrecere am avut tot localul închiriat, de 100 de locuri, şi au fost numai 42 de persoane", ne-a spus Nicu Paltenie, ospătar la restaurantul „Marinarul".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite