Criza a reorientat turiştii către oferta internă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agenţiile de turism nu se plâng de clienţi care vor să petreacă sărbătorile departe de casă
Agenţiile de turism nu se plâng de clienţi care vor să petreacă sărbătorile departe de casă

Deşi este criză şi veniturile multora au fost diminuate, agenţiile de turism au avut parte şi în acest an de un număr mare de clienţi.Pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă, brăilenii au ales cu predilecţie staţiunile autohtone. Oferta operatorilor a devenit mai variată dar şi ceva mai accesibilă faţă de anul trecut.

Cei care s-au adresat agenţiei Valena Travel au optat mai ales pentru Valea Prahovei.

„Cu predilecţie au fost solicitate staţiunile Sinaia şi Predeal. Am avut cereri atât pentru cazare şi masă la hoteluri cât şi pentru închirierea unor vile cu 8-12 camere, pentru grupuri gata constituite. Ca destinaţii externe, Austria şi Egiptul au fost preferatele. Austria pentru nivelul scăzut al preţurilor de anul acesta, iar Egiptul pentru exotism", ne-a declarat Ana Maria Gheorghe, reprezentanta "Valena Travel".


La Agenţia Avia Travel, destinaţia preferată a fost zona Maramureşului

„În general avem o clientelă stabilă, care apelează la noi an de an pentru a accesa ofertele de sărbători", ne-a declarat Puica Zaharia, reprezentantul "Avia Travel".


„Anul acesta nu am pregătit excursii simple, în care omul să stea în hotel şi restaurant. Pentru Crăciun avem program gata stabilit cu plimbări cu sania trasă de cai, cu mocăniţa, pomana porcului, horincă fiartă, cu dansuri şi urători specifici zonei. Pentru patru zile de distracţie, preţurile sunt între 7-800 lei de persoană", ne-a mai spus aceasta.


După cum am aflat, şi pentru Revelion oamenii au preferat excursiile cu program, vizate fiind mai ales Bucovina şi zona Sibiului. Există însă şi brăileni care preferă să meargă în apropierea ţării.


Am ales să petrecem revelionul la munte la Bansko, în Bulgaria. Totul este all-inclusive, cu program stabilit. La preţul de 450 de euro de persoană pentru cinci zile la hotel şi resturant de cinci stele, mi se pare o ofertă excelentă", ne-a declarat Alina Cojocaru, în timp ce-şi completa formularul pentru a pleca în excursie.


Operatorii de turism se declară mulţumiţi


Majoritatea firmelor de turism se arată mulţumite de modul în care încheie anul.

„Dacă la mijlocul anului ne gândeam că vom suspenda o vreme activitatea, se pare că lucrurile s-au mişcat într-o direcţie bună iar ofertele şi preţurile s-au aşezat acolo unde era normal să fie de mult timp", susţine Alin Damian de la "Indigo Travel".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite