Criminalul din Berteşti vrea să stea în puşcărie/Pavel Talpeş nu a făcut recurs împotriva arestării preventive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paznic la Primăria din Ciocile, criminalul şi-a ucis cu cruzime soţia, pentru că-l părăsise în ziua de Paşti. Audierile s-au făcut cu uşile închise, iar Talpeş ar putea expertizat neuro-psihiatric.

Pavel Talpeş, bărbatul care şi-a măcelărit nevasta, sub privirile îngrozite ale soacrei sale, pentru că-l lăsase baltă chiar de Sfintele Paşti, va sta în arest 30 de zile.

"Inculpatul a refuzat să facă uz de dreptul său legal, acela de a declara recurs împotriva arestării, în termenul legal de 24 de ore. A respins acuzaţiile, afirmând că nu ştie nimic de cele 18 lovituri de cuţit, pentru că el şi-ar fi lovit soţia doar de două ori", ne-a declarat procurorul Marinela Coşniţă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.

Fiind vorba de o crimă comisă cu sânge rece, ancheta s-a făcut în camera de consiliu, fără public, fiind audiaţi şi cei doi copii ai victimei.

"Nu părea să regrete"

Contactat ieri, apărătorul lui Pavel Talpeş, avocatul Alexandru Filoti, din cadrul Baroului Brăila, ne-a precizat:

"L-am reprezentat pe inculpat în faza de urmărire penală, din oficiu, şi la arestarea preventivă. Nu ştiu de ce nu a declarat recurs, însă nu a recunoscut, iniţial, săvârşirea omorului. Probe au fost, inclusiv amprentele. Nu a fost sub influenţa băuturilor alcoolice şi nu părea să regrete ceea ce s-a întâmplat".

Avocatul Filoti a mai spus că, deoarece nu a atacat decizia instanţei de a-l cerceta în stare de arest, Talpeş va sta după gratii pentru cel puţin până la termenul de prelungire a mandatului, când va avea posibilitatea să facă contestaţie.

image

Detaliile anchetei sunt secrete, pentru că audierile s-au făcut fără public, sub stricta supraveghere a poliţiştilor de la Judiciar.

"Şedinţa de judecată s-a desfăşurat în camera de consiliu. În acest moment al anchetei, nu se pot da prea multe relaţii, doar ce consideră apărătorul că poate fi făcut public", a precizat purtătorul de cuvânt al Tribunalului, Lenuţa Mocanu.

Variantele criminalului

Procurorul Marinela Coşniţă, criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, s-a declarat surprinsă de atitudinea bărbatului acuzat de omor, care a venit cu trei declaraţii diferite despre cum a comis fapta.

"A afirmat că i-a aplicat soţiei două lovituri, celelalte 16 fiind o înscenare. În opinia sa, sunt trei variante: loviturile, ori şi le-a aplicat soţia singură, ori i le-au aplicat vecinii după plecarea sa, ori un bărbat necunoscut, pe care l-ar fi văzut ieşind din casă", a precizat procurorul Coşniţă.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite