Brăila: Dezvăluiri: Criminalul surd riscă să fie închis pe viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Dezvăluiri: Criminalul surd riscă să fie închis pe viaţă
Brăila: Dezvăluiri: Criminalul surd riscă să fie închis pe viaţă

Elisabeta Dogărescu, preşedinta Asociaţiei Surzilor, s-a luptat cu criminalul şi chiar a încercat să folosească un spray lacrimogen. 30 de poliţişti au lucrat zi şi noapte pentru prinderea autorului. Criminalul este în arestul Poliţiei şi pe doi octombrie va apărea din nou în faţa instanţei. El nu-şi recunoaşte fapta, dar nici nu a depus recurs la mandatul de arestare.

Rudele Elisabetei Dogărescu, preşedinta Asociaţiei Surzilor – Filiala Brăila, dar şi prietenii, toţi cei care au cunoscut-o, încă o mai plâng pe femeia ucisă cu cruzime, pe 26 august, în sediul instituţiei.

Anchetatorii au ajuns la concluzia că Elisabeta s-a luptat cu criminalul şi chiar a încercat să folosească un spray lacrimogen. Mihai Negoiţă, asasinul surdo-mut, a fost capturat datorită ajutorului oferit de către specialiştii Serviciului Român de Informaţii.

Elisabeta Dogărescu a absolvit a doua, cu media 9.84, Asistenţa Socială la Universitatea „Constantin Brâncoveanu”. La Şcoala Generală Tichileşti, unde a făcut gimnaziul, a fost cel mai bun elev, un exemplu pentru colegii care nu o vor uita-o niciodată.

Mihai Negoiţă ar putea fi judecat pentru omor prin  cruzime, faptă pentru care riscă închisoarea pe viaţă.

„Nu am mai văzut o asemenea crimă, niciodată”

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, procuror Marinela Coşniţă, ne-a precizat, că Mihai Negoiţă, asasinul Elisabetei Dogărescu, va rămâne în arest până la sfârşitul lunii septembrie.

 „Deşi nu recunoaşte că a ucis-o pe femeie, acesta nu a contestat mandatul de arestare preventivă, nu a declarat recurs. M-am cutremurat când am văzut pozele de la locul faptei, cu câtă ură a fost lovită victima. Nu am mai văzut o asemenea crimă, niciodată”, a precizat magistratul.

Practic, preşedintei Asociaţiei Surzilor i-a fost zdrobit capul, prin lovituri repetate cu o sticlă goală de şampanie, pe care asasinul a găsit-o în sediul instituţiei. Pe 26 august, când au fost sesizate autorităţile, Elisabeta Dogărescu a fost găsită fără chip, zăcând pe pardoseala biroului. Alături, se afla „arma crimei”, de asemenea un spray paralizant/lacrimogen, pe care victima a încercat să-l folosească în scop de apărare. Culmea, asasinul a avut timp să se spele pe mâini de sânge.

„Mihai Negoiţă a fost reţinut pentru omor calificat, urmând ca, pe parcurs – dacă se va stabili că motivul crimei a fost jaful – să fie judecat pentru omor deosebit de grav, pedeapsa maximă  fiind detenţia pe viaţă”, a spus procurorul Marinela Coşniţă.

Practic, toţi cei chemaţi în ziua dramei la sediul asociaţiei au fost suspecţi, însă Negoiţă a fost bănuit de la început, pentru trecutul său, dar şi pentru faptul că nu-şi plătise cotizaţia, ca ceilalţi. Când, pe 2 septembrie, poliţiştii au descins la Racoviţa, unde au găsit telefonul mobil al victimei, bănuielile au devenit certitudine.

„Am fost la înmormântare, dar nu i-am putut vedea chipul”

Despre Elisabeta Dogărescu, preşedinta Asociaţiei Surzilor, interpret autorizat, fostă profesoară de română şi franceză, oamenii au numai cuvinte de laudă.

„Am copilărit împreună, era prima la Şcoala Generală de la Tichileşti. Era mereu dată ca exemplu, iar eu mă mândream că suntem rude. Am fost la înmormântare şi am fi vrut să-i vedem chipul, dar nu a fost posibil. Avea un văl în loc de chip”, ne-a spus Gheorghe G., 56 de ani, rudă de-a Elisabetei.

Elisabeta Dogărescu era singurul interpret din Brăila autorizat de Asociaţia Naţională a Surzilor. Cu doar două zile înainte să fie ucisă, fusese văzută la tribunal, unde-i reprezentase pe surzi.

Anul trecut, ea a absolvit şi cursurile de Asistenţă Socială de la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” – Centrul Universitar Brăila, fiind a doua din prima promoţie de asistenţi sociali, cu media generală 9.84.

Elisabeta a fost înmormântată în Cimitirul Radu Negru, fiind condusă pe ultimul drum de sute persoane, inclusiv surzii pe care i-a slujit până la moarte.

 „A fost un eveniment trist. Am ajutat familia Dogărescu, după cum am putut. Mare păcat pentru ce s-a întâmplat”, ne-a spus părintele  Ioan Tudose, care a săvârşit slujba de îngropare.  
   
 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite