Brăila: Criminalul de la Surzi a recunoscut crima

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Criminalul de la Surzi a recunoscut crima
Brăila: Criminalul de la Surzi a recunoscut crima

Pentru prima dată de la asasinat, Mihai Negoiţă a mărturisit că a ucis-o pe Elisabeta Dogărescu cu gândul de a o jefui

După aproape două luni de la crima care a cutremurat Brăila, principalul suspect s-a decis să coopereze cu anchetatorii. Surdomutul Mihai Negoiţă (34 de ani) le-a spus oamenilor legii că a ucis-o pe preşedinta Asociaţiei Surzilor, Elisabeta Dogărescu (41 de ani),  pentru a o jefui de două telefoane mobile. Până atunci, negase vehement că ar fi omorât-o.

„Negoiţă a revenit asupra declaraţiilor iniţiale şi a recunoscut că el este autorul crimei. S-a efectuat reconstituirea la faţa locului, prilej cu care a indicat modul în care comis fapta. Rezultă, fără niciun dubiu, că a ucis în scop de jaf”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunal, Marinela Coşniţă.

„Practic, se ştia vinovat”

Deşi crima a avut loc în ziua de 26 august 2009, Negoiţă a fost identificat abia la începutul lui septembrie, în urma unei anchete în care s-au implicat şi serviciile secrete. Încercând să vândă telefoanele luate de la victimă, a făcut imprudenţa să lase un potenţial cumpărător să dea un apel, pentru a demonstra că aparatul e funcţional. La scurt timp era reţinut.

„Până acum nu a declarat recurs împotriva arestării preventive.  Practic, se ştia vinovat. S-a schimbat, astfel, încadrarea juridică a faptei, într-una mai gravă: omor deosebit de grav. Pedeapsa pe care o riscă este detenţia pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani”, ne-a declarat procurorul Marinela Coşniţă.

Luni, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Brăila, conduşi de comisarul Marcel Drăgan, împreună cu procurorul criminalist Mircea Ionescu, l-au dus pe asasin la locul faptei, ca să reconstituie drama de acum două luni.

„Mihai Negoiţă a recunoscut ce-a făcut, furnizând date complete despre crimă. Evenimentele au fost consemnate pas cu pas”, a spus comisarul Drăgan.

Elisabeta Dogărescu s-a luptat cu criminalul şi chiar a încercat să folosească un spray lacrimogen. Femeia era autorizată ca interpret şi îi reprezenta pe surzi în procese. Pe 26 august, Elisabetei i-a fost zdrobit capul, după ce a fost lovită de mai multe ori cu o sticlă goală de şampanie.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite