BRĂILA: Criminalul Elisabetei este căutat printre surzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BRĂILA: Criminalul Elisabetei este căutat printre surzi
BRĂILA: Criminalul Elisabetei este căutat printre surzi

Ultima oră: Astăzi se va face autopsia cadavrului. Femeia de 41 de ani a fost ucisă cu zeci de lovituri de ciocan, cel mai probabil de către o singură persoană. Cercul de suspecţi numără membri ai Asociaţiei Surzilor, al cărei preşedinte şi translator era victima. Aceasta făcea parte din toate comisiile care vizau problemele persoanelor cu handicap. Zeci de poliţişti lucrează la caz, sub stricta coordonare a procurorului crimina

Poliţiştii au adus chiar şi câini de urmă care să refacă traseul criminalului. La câţiva metri de sediul asociaţiei s-au găsit urme de sânge.

Cazul este deosebit de dificil, pentru că din cercul de suspecţi fac parte îndeosebi persoane din asociaţie, persoane cu deficienţe de auz şi de vorbire.

Mai mult, victima, Elisabeta Dogărescu, era singura şi cea mai experimentată asistentă socială a filiale brăilene a Asociaţiei Surzilor, cunoştea problemele şi secretele membrilor organizaţiei, era singurul translator autorizat, iar în prezenţa ei se făceau, de obicei, audieri ăn cazul celor din asociaţie.

Jaful nu a fost mobilul crimei

Potrivit anchetatorilor, încăperea în care s-a produs fapta nu era răvăşită. Astăzi, aceştia ne-au confirmat că nu jaful ar fi fost mobilul crimei.

Elisabeta Dogărescu nu avea deficienţe de auz, însă ocupa funcţia de preşedinte de aproape 10 ani, absolvise cursuri de asistenţă în hipoacuzie. Era cunoscută ca o femeie liniştită, calmă, fără probleme de familie. Era căsătorită cu un marinar, care ieri se afla pe faleză, la vapor.

Georgiana plângea în autobuz

Fiica de 19 ani, Georgiana a intrat anul acesta la Medicină.
Adusă ieri seară la sediul organizaţiei, fiica victimei a leşinat sub ochii poliţiştilor. Aceştia i-au acordat primul ajutor şi au chemat Salvarea. Fata nu a suportat să vadă trupul desfigurat al mamei.

Unul dintre reporterii noştri s-a întâlnit ieri cu Georgiana înainte ca fapta să ajungă la urechile presei.

Fata era în autobuzul care venea de la gară. Era în jurul orei 14.00, Georgiana avea bagaje, venea, cel mai probabil, de la facultate şi plângea. Toată lumea se uita la ea. Reporterului i-a atras atenţia pentru că fata se ascunsese într-un colţ şi plângea în hohote.

Câteva ore mai târziu, fata a încercat să intre în asocxiaţia surzilor pentru a-şi vedea mama. N-a reuşit, s-a prăbuşit pe asfalt, fiind ajutată de poliţişti sâ-şi revină.




EXCLUSIVITATE

Elisabeta s-a plâns că surzii erau  violenţi”

Martorii spun că tot s-a petrecut foarte repede, între orele 12.00 şi 13.05, când a şi fost anunţat Serviciul 112.
Era o femeie cumsecade. Nu s-a auzit nimic. Era liniştită, calmă, sărea în ajutorul tuturor, dar mi s-a plîns de multe ori că are probleme cu surzii, că sunt violenţi”, ne-a povestit vecina familiei Dogărescu, Viorica S.
Că unii membri ai asociaţiei erau violenţi şi că Elisabeta s-a plăns de câteva ori ne-au confirmat şi alte rude ale femeii, dar şi vecinii.


Mama victimei, Tudoriţa, ne-a povestit că Elisabeta era „pâinea lui Dumnezeu”, însă a mai avut probleme cu membrii asociaţiei:”Nu ştiu cine ar fi putut să facă asta şi de ce. N-a făcut rău nimănui, era bună, caldă şi liniştită, Doamne Dumnezeule!”

Medicul legist Aurelian Savu a declarat că femeia a fost ucisă cu zeci de lovituri, a fost desfigurată. Cel mai probabil cu un ciocan.

Dosarul nici nu a ajuns la Parchet. Procurorul criminalist Mircea Ionescu încă mai lucra la coroborarea probelor adunate ieri.
 


 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite