Brăila: Constructorii brăileni se descurcă pe criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Constructorii brăileni se descurcă pe criză
Brăila: Constructorii brăileni se descurcă pe criză

Oarecum paradoxal, dată fiind criza economică, majoritatea firmelor brăilene de construcţii realizează, constant, un volum mare de producţie. Rezultatele unui studiu recent efectuat de

Oarecum paradoxal, dată fiind criza economică, majoritatea firmelor brăilene de construcţii realizează, constant, un volum mare de producţie.

Rezultatele unui studiu recent efectuat de specialiştii Direcţiei Regionale de Statistică Brăila (DRS) pe un eşantion de 37 de unităţi economice de profil din municipiu şi judeţ, relevă faptul că, numai în luna iulie, acestea au realizat construcţii de 30,5 milioane de lei. Adică aproximativ şapte milioane de euro.

Peste 42% dintre acestea (13 milioane de lei) sunt construcţii noi. Peste 16 milioane de lei din totalul volumului de construcţii din luna iulie, sunt lucrări de reparaţii capitale, iar restul, de 1,3 milioane de lei, sunt lucrări de întreţinere şi reparaţii curente.
În primele şapte luni ale lui 2009, societăţile comerciale cu activitate principală de construcţii montaj antrepriză au realizat un total de volum de construcţii de 172,4 milioane de lei. Ar fi peste 41 milioane de euro, ceea ce nu-i chiar de ici, de colea.

Din acest total, peste 81 de milioane de lei (circa 47%) sunt lucrări de construcţii noi, 80,3 milioane de lei (46,6%) sunt lucrări de reparaţii capitale, iar 10,8 milioane de lei (6,3%) lucrări de întreţinere şi reparaţii curente.

Numai în luna iulie 2009, autorităţile au eliberat 47 de autorizaţii de construcţii pentru clădiri rezidenţiale, iar în luna iunie au fost eliberate alte 48 de autorizaţii de construcţii. Cifrele sunt comparabile cu perioada corespunzătoare din anul trecut (când au fost 49, respectiv 51 de autorizaţii), ceea ce însemană că, totuşi, criza nu a afectat prea tare segmentul construcţiilor al Brăila.


   

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite