Braila: Constanţa Robu - face prăjituri pentru celebrităţile momentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braila: Constanţa Robu - face prăjituri pentru celebrităţile momentului
Braila: Constanţa Robu - face prăjituri pentru celebrităţile momentului

Lucrează în branşă de 30 de ani, iar numai la cofetăria Select din anul 1990. Crede că nu este brăilean care să nu-i fi gustat măcar odată prăjiturile

Profil

Născută: 12 aprilie 1960
Profesia:cofetar
Studii: Liceul Economic
Familie :căsătorită, un copil

Încă de mică a învăţat să facă prăjituri acasă la mama sa. Când i s-a oferit ocazia să înveţe meseria de cofetar patiser s-a bucurat sincer că poate face o meseria cu plăcere.

La ora actuală, lucrează la cofetăria Select şi spune că îi este imposibil să calculeze câte torturi i-au ieşit din mâini.
Are deja adunaţi 30 de ani vechime în meseria pe care o practică cu multă pricepere şi pasiune. Din anul 1990 lucrează la cofetăria Select unde a găsit un sprijin deplin în aplicarea celor mai diverse metode de producere a prăjiturilor.

Iar faptul că zilnic, în cofetărie, vin oameni care fie consumă bunătăţile pe loc fie iau la pachet pentru acasă, dulciurile proaspăt ieşite din laborator, nu este altceva decât o confirmare a faptului că produsele sunt cu adevărat bune. Dar solicitările directe către doamna Constanţa Robu, pentru că majoritatea clienţilor o cunosc şi o solicită în acest sens, rămân torturile.

Zilnic fac între 10 şi 15 torturi mici şi minim trei torturi mari. Aşa că dacă ar fi să calculeze cineva cîte tone de dulciuri  s-au adunat în aceşti 19 ani de când activez aici, ar obţine o cifră impresionantă”s-a confesat doamna Tanţa, aşa cum o strigă mai tinerele ei colege.

Celebrităţi ale momentului i-au apreciat talentul

În laboratorul de la Select s-au preparat bunătăţi care au ajuns pe mese alese.

 „Am pregătit tort pentru domnul prim ministru Emil Boc, pentru doamna Bahmuţeanu şi la botezul şi la moţul băiatului.  Un tort am dus şi la botezul fiului doamnei Prodan. De asemenea, am pregătit special un tort pentru nepoţica doamnei Angela Similea. Iar în oraş am pregătit torturi pentru toată lumea. Şi de la toţi am avut doar cuvinte de laudă”
se mândreşte cofetăreasa.

A  nu se crede că pregătirea bunătăţilor este ceva uşor, care implică rutină. Ca să ajungi să fi unanim apreciat de consumatori trebuie să fii riguros în tot ceea ce faci.

Mi-au plăcut ştiinţele exacte. Matematica în special. Cofetăria se face matematic. Trebuie să dozezi exact mirodeniile, trebuie să ştii exact când anume le pui în compoziţie. Totul trebuie făcut cu atenţie şi mai ales în ritmul definit al produsului. Aici chiar se potriveşte zicala cu graba strică treaba” s-a destăinuit Constanţa.



 Întrebări şi răspunsuri

Faceţi prăjituri şi acasă?

C.R. : "Bineînţeles. Ca orice gospodină fac şi prăjituri. În general acasă, dacă nu avem momente festive fac prăjituri clasice. Plăcinta este la mare preţuire printre membrii familiei. Dar nici gogoşile sau clătitele nu sunt uitate. Nu poţi să faci doar prăjituri sofisticate din creme, frişcă, marţipan. Uneori o plăcintă bună face cu adevărat, cum se zice, toţi banii”.

Ce sfat daţi celor care vor să îneveţe meseria de cofetar?

C.R.: "Să se gândescă bine înainte. Dacă nu sunt răbdători, calmi, echilibraţi vor face prăjituri dulci şi frumoase. Delicioase, niciodată".

Ce-i place

Fotbalul. Numai atunci însă când joacă naţionala. Nu ar pierde în ruptul capului niciun meci important pentru reprezentativă. Iar de când Lucescu junior a preluat conducerea echipei, face în aşa fel încât la ora difuzării meciurilor să nu aibă nicio activitate programată.

Ce nu-i place

Detestă omenii fără caracter, lingăii cum îi numeşte. Nu suportă persoanele invidioase, care în loc să-şi vadă de trebabă şi să fure meseria de la cei care o ştiu, se bagă în tot felul de bârfe care la final, oricum nu au niciun rezultat bun. Nu-i plac aşa zisele gospodine care se laudă cu talentul lor şi care în realitate fac treaba „cu două mîini stângi.”

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite