Consiliul Județean preia Spitalul de Urgență, dar vrea ca unitatea să rămână cu un singur sediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Consiliului Județean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu este de acord cu preluarea Spitalului Județean de Urgență Brăila dacă Ministerul Sănătății va plăti datoriile unității spitalicești așa cum a promis, dar se gândește să răstrângă activitatea acestuia doar la un sediu.

Șeful CJ a declarat că vrea să facă în așa fel încât pacienții să nu mai cumpere medicamente și materiale sanitare în perioada spitalizării și a menționat că va prelua spitalul dacă datoriile acestuia vor fi plătite de cei de la minister.

„Ministrul Sănătății a spus că vor fi plătite datoriile spitalelor. Atunci vom vedea cum facem ca oamenii să nu mai vină cu seringi de acasă. Noi vom prelua cele trei spitale fără probleme. Spitalul Județean este cu datorii foarte mari. O să trebuiască să vedem dacă rămâne corpul A și atât sau vor mai fi și ceva pavilioane în plus", a precizat președintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.

Acesta spune că se gândește ca Spitalul Județean să rămână doar cu corpul A pentru că la corpul B sunt probleme serioase și de salubritate și de consum, mai ales pe timp de iarnă.

Menționăm că Spitalul Județean de Urgență Brăila are în prezent patru corpuri, în patru zone ale orașului. La Corpul C de pe strada Zambilelor se va renunța curând, asta pentru că Secția de Boli Infecțioase se va muta în noul imobil din curtea spitalului, de pe Șoseaua Buzăului.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite