EXCLUSIV: Un consilier al Camerei Agricole a fost trimis în judecată pentru afaceri "necurate" făcute sub aripa tatălui socru, tot în agricultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liliana Staicu, de două ori implicată în agricultură, a ajuns în faţa instanţei pentru că n-a virat banii pentru proprii angajaţi. Finanţele solicită 28.000 de lei despăgubiri de la Liliana Staicu, angajată a Camerei Agricole, care s-a ocupat şi de afaceri, culmea, tot în agricultură.

Ancheta a început odată cu sesizarea făcută de Finanţe împotriva patronilor SC „Stacoli" SRL, Petre Staicu şi Veta Chiriac.

Firma, înregistrată în 2007 şi cu „sediul social în Tufeşti", figura cu mari datorii la buget, provenite din impozitul pe salariile angajaţilor, contribuţii la asigurări sociale, contribuţii de asigurări de sănătate şi contribuţii de asigurări pentru şomaj.

„Cercetările efectuate au stabilit faptul că, deşi scriptic societatea era administrată de Staicu Petre, în fapt, de întreaga activitate s-a ocupat Staicu Liliana, nora acestuia", a precizat procurorul care s-a ocupat de caz, Iuliana Mircea, de la Parchetul de pe lângă Judecătorie.

În decembrie 2008, Petre şi-a împuternicit nora, prin procură specială, să reprezinte „Stacoli" SRL Tufeşti. În acelaşi an, cel de-al doilea administrator al firmei, Veta Chiriac, mama consilierei de la Camera Agricolă, a renunţat la funcţia de administrator.

Datorii pentru datorii

Reprezentanţii acuzării spun că, potrivit sesizării Administraţiei Finanţelor Publice Brăila, „în octombrie 2007- martie 2009, sumele de bani nevirate în termen la buget dar reţinute de la angajaţi (CAS, CASS, şomaj şi impozit pe venit) au fost de 23.553 lei, la care se adaugă o dobândă de 4.955 lei".

Direcţia Finanţelor s-a constituit parte civilă cu suma de 28.508 lei.

„Pe parcursul cercetărilor, învinuita a recunoscut fapta reţinută în sarcina sa. A declarat că, deşi au existat în contabilitatea societăţii bani pentru achitarea datoriilor la stat, au fost efectuate alte plăţi", a mai precizat procurorul.

Reporterii de la „Adevărul de Seară" au încercat să afle şi punctul de vedere al Lilianei Staicu, însă colegii ei de serviciu au spus că a intrat brusc în concediu.

NUP pentru tata-socru

Procurorii noştri s-au prins că femeia era adevăratul afacerist.

„Având în vedere că învinuita a fost cea care s-a ocupat efectiv de administrarea SC «Stacoli» SRL, urmează a se dispune neînceperea urmăririi penale (NUP) faţă de numiţii Staicu Petre şi Chiriac Veta", a conchis magistrat Iuliana Mircea.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite