Concurs:Brăila, cetatea de pe malul Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revista „Click! pentru femei" continuă concursul „Vino în oraşul meu!" cu o destinaţie însorită: Brăila. Săptămâna aceasta, te invităm la Brăila. Gazda noastră, Doiniţa Topala, îţi va povesti ce trebuie să vizitezi dacă ajungi pe malul Dunării. Şi tot la ea vei afla din timp ce festivaluri să nu ratezi.

„Deşi este un orăşel micuţ, are o istorie bogată. Fostă raia turcească, veche cetate a Ţării Româneşti, Brăila reprezintă o zonă de interes turistic, dar şi un puternic centru cultural. În general, toate oraşele din România oferă turiştilor locuri interesante de admirat şi amintiri de neuitat, dar Brăila este un oraş cu un farmec aparte. Aşezat cu faţa spre Dunăre, ca un amfiteatru, oraşul îşi prezintă natura turiştilor ca pe un spectacol de lumină si culoare nuanţat de valurile albastre ale Dunării", spune Doiniţa.

Sabangia, balta pescarilor de pe litoral

Brăila, de vizitat la picior

Dacă preferaţi plimbările pe jos, veţi descoperi cetatea veche, pornind de la un capăt al străzilor de pe malul Dunării şi ajungând la celălalt capăt, tot pe malul Dunării.

Poţi admira vechile clădiri, în mare parte recondiţionate, cum este teatrul „Maria Filotti", Muzeul de Istorie - unul dintre cele mai mari din ţară, case memoriale, ceasul din centrul oraşului instalat în 1909, având pe soclu o corabie cu pânze, simbol al portului de pescari, Biserica grecească cu vitralii şi fresce valoroase, Catedrala "Naşterea Domnului, hrubele vechi de sute de ani şi multe alte obiective ce aşteaptă să fie descoperite .

Doză maxima de sănătate!

Pe străzile cetăţii veţi întâlni români, dar şi greci, lipoveni, evrei, turci, armeni, bulgari.

De asemenea, natura a fost darnică şi a presărat în aceste locuri adevărate colţuri de rai, care te imbie să petreci în liniştea şi pacea oferite de braţele Dunării, la Blasova, cotul Măcinului şi Insula Mare a Brăilei.

După ce aţi vizitat oraşul şi aţi explorat natura, puteţi petrece o vacanţă în staţiunea balneară Lacu Sărat. Aşa vei acumula o doză maxima de sănătate!

Oraşul festivalurilor şi al artei

Alte motive ca să vizitezi Brăila? Festivalurile de muzică: „George Grigoriu", Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării, Concursul de Canto „Hariclea Darclee", spectacolele oferite de teatrul „Maria Filotti", cluburile, terasele, ştrandul...

Toate animează Braila.

Chiar dacă oraşul meu este unul micuţ, sunt mândră că locuiesc aici, unde s-au născut şi renumiţi scriitori, precum Panait Istrati, Fănuş Neagu şi lista poate continua.

Aşadar, vă invit să descoperim împreună farmecul Brăilei, cetatea veche de pe malul Dunării!".

Concurs:Câştigă o excursie la Roma cu povestea ta!

Ţi se pare că oraşul în care locuieşti este cel mai frumos din ţară?

Participă la concursul „Vino în oraşul meu", iniţiat de revista „Click! pentru femei".

Arată că oraşul tău merită să fie inclus pe lista destinaţiilor de vacanţă din această vară şi vei putea câştiga o excursie la Roma!

Săptămânal, până la jumătatea lunii august, va fi publicată în revistă o poveste, însoţită de fotografii.

La final, toate cele opt scrisori vor intra în concurs pentru o excursie în capitala Italiei.

Revista "Click! pentru femei" mai are o surpriză: va oferi încă o excursie cu aceeaşi destinaţie unuia dintre cititorii care votează câştigătoarea.

Ai duble şanse: poţi vota atât prin intermediul talonului din revistă, cât şi pe site-ul www.clickpentrufemei.ro.


Dacă vrei să afli mai multe motive care să te aducă la Brăila, citeşte noul număr al revistei "Click! pentru femei", de azi pe piaţă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite