Concert caritabil pentru un tânăr bolnav de atrofie musculară spinală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine, de la ora 17.00, la Casa Tineretului are loc un spectacol caritabil. Cântă Inna, Deepcentral, Neylini, Montuga, Sophia, Ecstasy şi Play & Win. Banii strânşi vor fi depuşi în contul lui Eugen Banică, care are nevoie de o operaţie în China. El suferă de atrofie musculară spinală.

Trupele şi artiştii ce vor fi prezenţi pe scena Casei Tineretului  vin fără să solicite compensaţie materială. Biletele pentru concert se pot cumpăra de la Eugen Bănică, pe care îl puteţi contacta la numărul de telefon 0751625174.

Eugen Banică are nevoie de o operaţie urgentă în China, care costă 24.000 de dolari. El suferă de atrofie musculară spinală.

"Sunt un om care duce o luptă cu propriile limite şi fiecare zi în care mă pot misca, mai mult sau mai puţin sigur, pe propriile picioare înseamnă o victorie în lupta cu o boală care mă ameninţă cu paralizia. Mai exact, sufăr de atrofie musculară spinală, maladie ce afectează muşchii, duce într-o prima fază la imobilizarea la pat şi apoi, după ce afectează şi muschiul inimii, la dece", povesteşte  Eugen Bănică.

Tânărul este bolnav de la 11 ani şi de atunci, pe lângă tratamentul medicamentos a început un proagram de exerciţii fizice şi de recuperare prin gimnastică.

În acest demers s-a implicat şi Asociaţia Pro Democraţia (APD), Club Brăila. "Nu este unul dintre obiectivele organizaţiei noastre să realizeze acest gen de activităţi, dar am considerat că putem sprijini această acţiune împreună cu producatorul concertului, Sebastian Tomulescu, de la CoolDude Production şi Consiliul Judeţean Brăila", a punctat Mariana Bâtcă, preşedintele APD Brăila.

Aceasta a mai adăugat: "Poate trebuie să dăm un strop de bucurie şi un gram de ajutor atunci când putem şi când ne este solicitat, poate trebuie să învăţăm să fim mai puţin egoişti chiar dacă problemele nu ne ocolesc pe nici unul dintre noi, poate trebuie să ne uităm cu atenţie în jurul nostru şi să conştientizăm faptul că nimic nu ne este mai de preţ în viaţă decât sănătatea".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite