Brăila: Complexul sportiv, resuscitat cu fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Complexul sportiv, resuscitat cu fonduri europene
Brăila: Complexul sportiv, resuscitat cu fonduri europene

Sportivii brăileni vor avea un bazin olimpic pentru antrenament.

Liceul cu Program Sportiv (LPS) se va transforma în următoarele 16 luni cu fonduri europene. Întreg complexul sportiv va costa aproximativ 100 de milioane de lei, iar bazinul olimpic va fi cuprins în acest proiect.

În următoarele luni, LPS îşi va schimba radical înfăţişarea. Lucrările de reabilitare care vor fi executate la LPS se ridică la suma de aproximativ 100 de milioane de lei.

Reabilitarea şi modernizarea imobilului sunt în valoare de 2,8 milioane de lei, fonduri europene, din care 98 la sută sunt bani care provin din Programul Operaţional Regional. Cu toate acestea investiţiile aici vor cuprinde întreg complexul sportiv.

„Cofinanţarea Primăriei pentru reabilitarea imobilului de la LPS este de doi la sută, dar de fapt ea va fi cu mult mai mare, asta pentru că vom investi mai mult per-ansamblu. Pentru anul viitor, avem aici un proiect care include întreg complexul sportiv. Se vor investi 80 – 100 de milioane de lei”, a punctat primarul Aurel Simionescu. Din aceeaşi sursă am mai aflat că tot la LPS se va construi un bazin olimpic.

Un bazin de înot pentru performeri

Secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Răzvan Murgeanu, prezent la semnarea contractului de finanţare pentru LPS, a spus că după ce a primit propunerea pentru realizarea unui bazin olimpic la Brăila a fost de acord cu acesta şi l-a susţinut conştient fiind că performanţa se face numai dacă ai cu ce.

„Ne-am gândit care ar fi oraşele care ar avea nevoie de bazine olimpice. Brăila a dat valori la înot şi mi-am adus aminte cum arăta acest bazin cu câţiva ani în urmă. Este păcat de munca depusă de Diana Mocanu şi Camelia Potec. Fetele au ajuns să facă performanţă după ce s-au antrenat într-un bazin neadecvat. Este inuman să crezi că poţi obţine performanţă într-un bazin plin de muşchi şi licheni”, a precizat Răzvan Murgeanu, care a dezvăluit că se simte apropiat de acest proiect mai ales că este absolvent al unui liceu sportiv.

Reparaţii capitale în următoarele 16 luni

Proiectul privind reabilitarea şi modernizarea imobilului Liceului cu Program Sportiv Brăila are un buget cu o valoare de aproape trei milioane de lei bani europeni, din care peste 46.000 de lei sunt cofinanţare de la Primărie. Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale va necesita 16 luni de lucrări intense.

"Pentru anul viitor, avem aici un proiect care include întreg complexul sportiv", a spus primarul Brăilei Aurel Simionescu 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite