Companii renumite din Galaţi s-au mutat la Brăila fiindcă taxele sunt mai mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulţi oameni de afaceri din oraşul vecin preferă să se mute în Zona Liberă de la noi. Parcul Industrial de la Galaţi încă este în lucru, iar firme ca Trefo şi Galmopan şi-au mutat afacerile principale la Brăila, unde spun că sunt încurajaţi să investească.

Principalele motive pentru care patronii din Galaţi aleg să-şi mute afacerile în Brăila sunt infrastructura şi taxele.
„La Galaţi nu se face nimic în interesul mediului privat şi din acest motiv, mediul economic are de suferit", ne-a declarat Marian Filimon, preşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Galaţi.


Brăilenii se declară mulţumiţi că au început să vină tot mai mulţi bani la buget.


„Trefo este una dintre firmele gălăţene care şi-au mutat afacerile integral la Brăila. O altă societate importantă este Galmopan, care a făcut aici o fabrică de prăjituri de 2 milioane de euro. Sigur mai sunt şi unităţi mai mici care au investiţii aici, dar acestea sunt sume mai reduse", ne-a declarat Mircea Florin, directorul Administraţiei Zonei Libere Brăila.


Trebuie precizat că Trefo, un producător important de cuie şi sârmă din ţară, cu peste 120 de angajaţi, s-a mutat la Brăila din cauza terenului mai ieftin, dar şi din cauza reglementărilor privind poluarea.


„Firma gălăţeană a trebuit să-şi mute platforma de producţie din de locuit pentru a respecta normele europene legate de amplasarea în afara oraşelor a platformelor industriale", ne-a explicat analistul economic Ionuţ Alexandru, din Galaţi.


Infrastructura mai bună din Zona Liberă din Brăila este o altă explicaţie a acestei „migraţii". „Este adevărat că infrastructura este un atu important, dar cu siguranţă aici sunt mai multe avantaje decât în alte oraşe", ne-a mai spus Mircea Florin.


Galaţiul nu reuşeste să-şi păstreze firmele şi din cauza amânării realizării Parcului Industrial.

„Parcul Industrial era un loc foarte bun pentru dezvoltarea economiei locale, la Galaţi încă e în lucru", ne-a mai spus Marian Filimon.

Şi la distracţie, tot la Brăila


De Ziua Marinei, când la Galaţi nu s-a organizat nimic, iar la Brăila au defilat pe Dunăre vedetele fluviale, gălăţenii au venit cu sutele la Brăila pentru a se distra. După ce au asistat la spectacolul făcut pe străzi de Muzicile Militare, gălăţenii au participat alături de brăileni la jocurile marinăreşti.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite