Pericol pe Dunăre: Compania ce furnizează apa potabilă în Brăila se pregăteşte pentru ce e mai rău! Se fac rezerve de apă pentru cazul în care poluarea cu fosfaţi ajunge aici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O barjă plină cu fosfaţi s-a scufunat azi dimineaţă la ora 4.00 în apropiere de Hârşova. Autorităţile sunt în alertă: nici până la acest moment nu se ştie dacă substanţele chimice din barjă au poluat apa, care este monitorizată permanent.

La Brăila Compania de Utilităţi Publice îşi face rezerve de apă, iar în cazul în care se va ajunge la o concentrare periculoasă a substanţelor poluante, se va lua măsura întreruperii preluării de apă brută.

"Capacitatea de stocare permite păstrarea unei cantităţi de apă care ar ajunge pentru alimentarea populaţiei timp de 12 ore. Deocamdată nu ştim cât de mare este concentraţia de substanţe. În funcţie de ce se va găsi în apă, vom lua decizia opririi procesului de producţie", ne-a declarat Constantin Toma, director tehnic al Companiei de Utilităţi Publice Dunărea Brăila.


Autorităţile speră ca lucrurile să nu ia întorsura cea mai rea. "Barja este închisă etanş, ceea ce diminuează posibilităţile de pierdere din ea", ne-a mai spus Constantin Toma.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite