Comisarii Gărzii de Mediu au făcut un control în cel mai vechi parc al oraşului Brăila şi au fost şocaţi de mizeria aruncată printre copaci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controlul a durat mai bine de cinci ore, după ce brăilenii au reclamat în nenumărate rânduri mizeria pe care concetăţenii o aduc la orele serii şi o lasă pe aleile mai puţin umblate ale parcului.

În urma controlul efectuat în zona Parcului Monument, comisarii Gărzii de Mediu au găsit zone în care deşeurile se îngrămădesc mai ceva ca la o groapă de gunoi.
"Dacă în zona pietonală, şi fac referire aici în special la zona unde sunt amplasate părculeţele de copii, se vede o preocupare pentru menţinerea curăţeniei, însă în restul parcului, şi mai ales în zona de la Spitalul Judeţean de Urgenţe, este dezastru", ne-a declarat Daniela Agache, comisar şef al Gărzii de Mediu Brăila.

Loc de promenadă

Parcul este plin de lume, până în orele prânzului, fiind asaltat mai ales de bunici care-şi aduc nepoţii la plimbare.
În zona dintre Aleea Stadionului şi Sala Polivalentă, locul cel mai cunoscut pentru promenadă, sunt plantaţi şi foarte mulţi tei, cel puţin în această perioadă când arborii sunt în floare, aceasta reprezintă zona cea mai populată de amatorii de plimbări în aer liber.

"Seara dacă mergi către Spitalul Judeţean de Urgenţă, spre Ansamblul Buzăului, sau mergi prin spate pe la stadion, se lasă un miros greu, de stricat. Sunt mulţi concetăţeni care vin după lăsarea întunericului, chiar şi cu maşinile şi lasă gunoiul printre copaci. Cândva, parcul era plin de alei iar de 1 mai sau 23 august se organizau serbări câmpeneşti, se aşezau pături pe jos şi lumea se distra. Acum, nu se poate aşeza vreo pătură pe undeva, fie din cauza lăstărişului, fie din cauza mizeriilor de pe jos", ne-a declarat Ion Mazilu, în vârstă de 77 de ani, pensionar din Brăila.
Oamenii spun că sunt destui cei care vin noaptea din cartierul Lacu Dulce cu căruţele doldora de gunoaie şi le varsă în parc, în zone unde au distrus gardul.
"Vin noaptea pe şoseaua naţională veche, cu căruţele pline de moloz, de dărâmături. Nu m-a văzut vreun poliţist local să-i ia la întrebări", ne-a declarat Mihai Ciobotaru, un alt localnic.

Măsuri urgente

Primăria a dispus deja luarea de măsuri pentru igienizare.
A luat legătura cu operatorul de salubritate şi i-a cerut să igienizeze rapid zona.
"Despre toaletarea totală a parculşui nu poate fi deocamdată vorba, dar este în plan pentru a fi executată în toamnă. De asemenea, inspectorii noştri vor întocmi actele necesare pentru a putea repara şi întări gardul de protecţie acolo unde a fost distrus. Dar cu siguranţă, primul lucru care va fi făcut va fi ridicarea gunoiului în totalitate, nu numai din zonele adiacente aleilor principale", ne-a declarat Camelia Guşatu, consilier al primarului municipiului Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite