Comercianţii de petarde nu se liniştesc. Vezi aici ce sancţiuni au aplicat poliţiştii în ultimele zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai mulţi vânzători de petarde au fost depistaţi de poliţişti
Mai mulţi vânzători de petarde au fost depistaţi de poliţişti

Poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică şi Biroului Proximitate l-au depistat, la intersecţia străzii Şcolilor cu strada Pietăţii, pe un brăilean, care avea asupra sa 1.275 bucăţi petarde şi 36 rachete luminoase.

În aceeaşi zi, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului l-au depistat, în Piaţa Apollo, pe un barbat din Brăila, care deţinea într-o sacoşă mai multe articole pirotehnice (28 bucăţi rachete luminoase şi 285 de petarde).


Tot atunci a fost depistat, în Piaţa Săracă, un barbat din municipiu, care deţinea şi oferea spre vânzare 6 rachete luminoase şi 1.300 de petarde.
De asemenea, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat, împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Brăila, pe linia depistării persoanelor care încalcă prevederile legale referitoare la regimul articolelor pirotehnice.


Cu această ocazie, pe strada Cloşca, din muncipiu, au fost depistaţi doi bărbaţi, ambii din Brăila, care descărcau dintr-un autoturism articole pirotehnice (28 de baterii rachete cu multe focuri, 116.640 bucăţi petarde, 164 petarde luminoase, 92 de rachete cu bombă şi 73 de artificii luminoase de diferite tipuri), care sunt interzise a fi deţinute şi comercializate de către persoanele fizice neautorizate.


În toate cauzele a fost întocmit dosar penal pentru deţinere şi efectuarea de operaţiuni, fără drept, de obiecte pe bază de materii explozive, conform Legii 126/1995, obictele pirotehnice fiind ridicate în vederea cercetărilor.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite