Comercianţii, luaţi la bani mărunţi de către poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţişti în misiune. FOTO: NICOLETA BUTNARU
Poliţişti în misiune. FOTO: NICOLETA BUTNARU

Poliţişti, în colaborare cu specialişti din cadrul Gărzii Financiare şi Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, au desfăşurat o acţiune, în Piaţa Halelor, din municipiu, cu scopul prevenirii şi combaterii ilegalităţilor în domeniul siguranţei alimentelor, în special a comerţului ilegal cu produse de origine animală.

Cu această ocazie, au fost verificaţi 4 agenţi economici şi aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 12.000 de lei. Totodată, au fost confiscate cantitatea de 30 kg carne de porc, în valoare de 510 lei, şi suma de 703 de lei, provenită din vânzări.
Reprezentanţii unei societăţi comerciale din Brăila au depozitat în condiţii neigienice cantitatea de 30 kg carne de porc şi nu au efectuat operaţiuni corespunzătoare privind sume de bani provenite din încasări. Prin urmare, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, conform OUG 28/1999 şi HG 984/2005, şi a fost confiscată cantitatea de carne menţionată.
Reprezentanţii altei societăţi comerciale din municipiu nu au înregistrat în casa de marcat fiscală suma de 703 lei, provenită din vânzări, fapt pentru care a fost aplicată o sancţine contravenţională, conform OUG 28/1999, iar suma de bani a fost confiscată.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite