Comemorarea Revoluției la Brăila, fără revoluționari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei dintre revoluționarii care fac greva foamei
Trei dintre revoluționarii care fac greva foamei

Ziua de 22 decembrie a fost stabilită pentru comemorarea oficială a Revoluției la Brăila. La manifestări vor fi prezente oficialitățile și doar o mică parte din revoluționari.

Dintre cele patru asociații, trei de luptători de la Revoluție și una de urmași ai revoluționarilor, membrii a două asociații de revoluționari au anunțat că nu vor lua parte la manifestările organizate de Instituția Prefectului județului Brăila care vor avea loc joi, 22 decembrie. În schimb ei vor depune coroane și jerbe a doua zi, pe 23 decembrie la Troița Revoluției din Piața Independenței.


"Pe 22 decembrie, dimineață la ora 10.00 vom avea manifestările pentru comemorarea Revoluției. Vom depune coroane de flori la Troiță. Coroanele de flori vor fi depuse de prefect și de un reprezentant al revoluționarilor, atât", a declarat prefectul Dumitru Popa.


Motivul pentru care unii revoluționari refuză să participe la manifestările organizate de autorități și aleg să comemoreze Revoluția pe 23 decembrie, este acela că de fapt în această zi s-a tras pentru prima dată în Brăila și atunci au murit cei mai mulți oameni. Printre cei care aleg să nu ia parte la manifestările organizate de Prefectură sunt și cei șase revoluționari aflați de aproape două săptămâni în greva foamei. Inițial au fost 10, însă patru dintre ei au cedat din cauza problemelor de sănătate.

Cortul revoluționarilor este amplasat vizavi de Palatul Administrativ

Cortul revoluționarilor amplasat vizavi de Palatul Administrativ


Protest față de Legea 410/2011


Cei câțiva revoluționari au ales această formă de protest pentru a-și exprima dezacordul față de Legea 410/2011. Ei protestează prin această formă și pentru că în anul 2012 nu se acordă ajutoarele sau, după caz indemnizațiile la ieșirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu sau la trecerea în rezervă a cadrelor militare, pentru că în anul 2012 nu se aplică valoarea de referință și coeficienții de ierarhizare corespunzători claselor de salarizare prevăzuți în anexele la Legea-cadru 284/2010 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

"La această grevă iau parte aceiași oameni care au participat în 1997 pentru susținerea și câștigarea titlului Brăilei de oraș martir. Noi nu protestăm pentru interesele noastre, ci pentru niște drepturi câștigate, pentru toți cetățenii, în special bugetari, profesori, polițiști și alte categorii. Ei sunt profitorii pe spinarea noastră a revoluționarilor, dacă nu era Revoluția, ei nu erau acum unde sunt", ne-a spus Victor Noghia, revoluționar, la începutul protestului.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite