Brăila: Membru al Colegiului Medicilor, cercetat pentru fals intelectual

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Membru al Colegiului Medicilor, cercetat pentru fals intelectual
Brăila: Membru al Colegiului Medicilor, cercetat pentru fals intelectual

Dr. Dorina Tite are dosar penal pe motiv că ar fi completat o adeverinţă medicală falsă pentru avocatul Daniel Prunău

Pe 11 septembrie, lumea medicală brăileană a fost luată pe nepregătite la vestea că unul dintre cei mai cunoscuţi medici de familie din oraş, dr. Dorina Tite, are dosar penal.

La aceeaşi dată, urmare a sesizării din oficiu a procurorului, s-a început urmărirea penală împotriva medicului Tite, acuzată de săvârşirea infracţiunii de fals intelectual. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului, procuror Marinela Coşniţă, doctorul ar fi completat o adeverinţă medicală pe numele avocatului Daniel Prunău, cu ajutorul căreia acesta a obţinut amânarea unui proces foarte important, în care era pusă în discuţie arestarea preventivă a fraţilor Titi şi Ionel Sgîrcitu.

Fraţii Sgîrcitu au fost deja trimişi în judecată pentru şantaj, ei fiind cunoscuţi ca făcând parte din lumea interlopă brăileană. Totodată, ei sunt acuzaţi că ar fi cerut camătă la patru brăileni, aceştia solicitând peste 200.000 de euro despăgubiri.

„Adeverinţa medicală asupra căreia planează îndoiala în legătură cu veridicitatea diagnosticului a fost depusă la grefa Judecătoriei Brăila pe 8 septembrie chiar de către inculpatul Titi Sgîrcitu. Totodată, dr. Dorina Tite este mătuşa avocatului Daniel Prunău, pe numele căruia a fost emis documentul medical”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt.

Medicul a aflat despre dosarul penal de la reporterii „Adevărului de Seară”

Dorina Tite se află zilele acestea la Sibiu pentru susţinerea unor examene. Aceasta spune că nu a primit niciun document oficial prin care să i se aducă la cunoştinţă cele întâmplate.

„Fiecare este responsabil pentru ceea ce face. Dacă starea de sănătate i-a permis deplasarea în interes de serviciu a făcut-o pe propria răspundere. La momentul respectiv am eliberat adeverinţa medicală pentru boala de care suferă pacientul. În ultimile şase luni a făcut tratament cu moldamin pentru un microb în gât. Este vorba de un pacient cronic. Când voi reveni la Brăila voi clarifica situaţia”, a spus medicul brăilean.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite