Codul Muncii îi scoate şi pe sindicaliştii brăileni în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de brăileni ies astăzi în faţa Prefecturii pentru a-şi manifesta dezacordul cu noul Cod al Muncii adoptat alaltăieri de către Guvern prin asumarea responsabilităţii.

Timp de aproape trei ore, protestatarii îşi strigă nemulţumirile pe platoul din faţa Palatului Administrativ. „Absolut toate modificările sunt împotriva angajatului şi în favoarea angajatorului, aceasta este cea mai mare nemulţumire. Ne derajnează argumentaţia, această expresie „flexibilizare a pieţii muncii". Avem exemplul Poloniei unde este cea mai flexibilă piaţă a muncii, dar şi cel mai ridicat şomaj din Europa, dar nu luăm în seamă aceste exemple", a declarat Alexandru Gurgu, preşedintele BNS filiala Brăila.

Promisiuni în locul certitudinilor
„Ne deranjează scoaterea din Codul Muncii a unor articole referitoare la contractele colective de muncă. Ni se dau nişte promisiuni şi ni se iau nişte certitudini. Normarea muncii, până acum norma de muncă era făcută cu acordul sindicatului, acum va putea fi făcută doar cu consultarea sindicatului. Acest nou cod nu va crea nicidecum o flexibilizare a pieţei muncii, ci mai degrabă un exod al forţei de muncă în afară", a mai spus acesta.

Liderul CSDR filiala Brăila, Dumitru Şişu, consideră cu atât mai inoportună adoptarea noului cod al muncii cu cât stabilirea unor noi relaţii de muncă nu se numără printre priorităţile României la această oră.
„Cel mai important lucru nu este schimbarea Codului Muncii, ci relansarea economică. Întâi avem nevoie de o relansare a economiei, abia apoi putem discuta despre relaţiile de muncă şi le putem aduce pe noi coordonate", a declarat acesta.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite