CAMPANIE: Citeşte aici povestea doctorului care a obţinut, până acum, cele mai multe voturi din partea brăilenilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Cosmin Boldeanu, şeful Secţiei Oncologie. FOTO: NICOLETA BUTNARU
Dr. Cosmin Boldeanu, şeful Secţiei Oncologie. FOTO: NICOLETA BUTNARU

Cosmin Boldeanu, 34 de ani, este şeful Secţiei Oncologie din Spitalul Judeţean Brăila şi a obţinut, până acum, cele mai multe voturi în cadrul campaniei «Votează medicul cu care Brăila se mândreşte». A ales specializarea Oncologie pentru că astfel poate să-şi ajute semenii să lupte cu această boală cruntă. Pentru el niciun caz nu seamănă cu altul.

Este născut pe 15 ianuarie 1977. E căsătorit şi are doi copii. A ajuns şeful Secţiei Oncologie într-un timp relativ scurt, doar trei ani, şi spune că secretul lui este perseverenţa."Fiecare zi e o luptă", spune dr. Boldeanu. O luptă pentru pacienţi, dar şi pentru medic. Bolnavii de cancer sunt altfel. O recunoaşte medicul. Şi asta fiindcă aceşti pacienţi se transformă imediat după ce află că sunt bolnavi. Unii se înrăiesc, alţii devin mai buni şi preţuiesc tot ceea ce-i înconjoară. De aceea, medicul trebuie să fie acela care ştie să îi împace şi pe cei speriaţi de proximitatea sfârşitului, şi pe aceia care-şi asumă lupta cu boala, zâmbind.

Pasionat de computere, Cosmin a ales să se îndrepte către Medicină atunci când şi-a dat seama că nu-i place matematica, materie obligatorie la Info.
După ce a absolvit cursurile Facultăţii de Medicină la Constanţa şi a făcut rezidenţiatul la Institutul Oncologic din Bucureşti a revenit acasă pentru a profesa.
„Am făcut facultate la Constanţa, un centru universitar mai mic, dar cu ambiţii mari şi pretenţii pe măsură. Pe vremea aceea eram puţini studenţi şi asistenţii puteau ocupa mai bine de noi", povesteşte dr. Cosmin Boldeanu.

Satisfacţii profesionale puţine dar intense


 „Satisfacţiile profesionale sunt puţine în această profesie, dar atunci când există sunt foarte intense", a precizat oncologul.


Din martie 2008 lucrează la Spitalul Judeţean Brăila la Secţia Oncologie şi spune că se simte foarte bine aici, iar colegii sunt oameni deosebiţi - „parcă aş fi de o viaţă întreagă aici".
„Rezidenţiatul l-am făcut la Bucureşti la Institutul Oncologic apoi am decis să revin la Brăila pentru că acolo concurenţa era acerbă şi neloială", a mai spus doctorul Boldeanu.

7000 de pacienţi

Dr. Cosmin Boldeanu, şeful Secţiei Oncologie. FOTO: NICOLETA BUTNARU

În evidenţele medicilor de la Oncologie sunt aproximativ 7.000 de pacienţi cu cancer. Deşi jumătate dintre cei care ajung aici sunt în stare gravă, fiecare în parte primeşte atenţia şi îndrumarea cuvenită din partea dr. Boldeanu.
„Secţia are 55 de paturi şi din punct de vedere al aprovizionării cu medicamente avem cam tot ceea ce ne trebuie. Numărul de cazuri rămâne constant anul acesta faţă de anul trecut, dar în schimb a crescut adresabilitatea pacienţilor. Oamenii se prezintă mai repede la medicul de familie atunci când au o problemă, iar aceştia îi trimit mai departe la specialişti", explică medicul.

Pacienţi care nu cred

Unul dintre primele cazuri cu care s-a confruntat dr. Cosmin Boldeanu a fost acela al unei femei de 56 de ani pe care după ce a fost consultată de medic a fost sfătuită să se ducă la Bucureşti pentru a se opera de urgenţă pentru că avea cancer la sân.
„Doamna nu a vrut să mă creadă, dar a mers la Bucureşti pentru consult şi mai apoi s-a operat. A revenit acasă şi de atunci vine lunar la control. Pacienţilor mei le spun că niciun caz nu se aseamănă cu altul, unii mă cred, iar alţii nu", povesteşte medicul care adaugă că mulţi pacienţi reacţionează în prima fază astfel, refuzând să creadă că tocmai lor li se întâmplă aşa ceva.

URMĂREŞTE CAMPANIA ADEVĂRUL

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite