Braila: Ştefan Ciocianu, concepe careuri rebusistice de maximă dificultate, pentru împătimiţii din domeniu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braila: Ştefan Ciocianu, concepe careuri rebusistice de maximă dificultate, pentru împătimiţii din domeniu
Braila: Ştefan Ciocianu, concepe careuri rebusistice de maximă dificultate, pentru împătimiţii din domeniu

Primele careuri le-a conceput în liceu când şi-a dat seama că făcea prea repede careurile publicate în revistele momentului. Acum editează o revistă de specialitate care deja a dus renumele Brăilei în toată ţara! Şi nu numai.

Profil

NASCUT, 26 decembrie 1954
STUDII, postliceale
PROFESIE, tehnician proiectant
FAMILIE, căsătorit, un copil

Indiferent de locul de muncă, printre picături, nu şi-a uitat niciodată pasiunea, colaborând chiar cu revistele de specialitate. Colegii de muncă , erau primii care profitau de careurile noi, pentru că le erau oferite spre dezlegare. În timp a încolţit idea de a merge mai departe, când, la un moment dat a realizat că pasiunea sa de-o viaţă poate fi ea însăşi o activitate productivă. Aşa a lua naştere revista “RebusMania” creaţie proprie, dedicată rebusişilor de cel mai înalt nivel!

“Mă simt realizat când văd că revista  merge bine şi, mai mult decât atât, este din ce  în ce mai cerută. Intru pe net cu maniaci ai careurilor alb-negre din toată ţara şi mă bucur asemeni unui copil când sunt solicitat să le trimit celor care abia descoperă revista, numerele mai vechi. Deja nu mai am primele numere. S-au epuizat!”
 Dar nu numai atât. Reviste prestigioase i-au solicitat colaborarea , astfel că la ora actuală pasiunea şi talentul îi sunt recompensate, şi încă destul de bine!

Faimă  pentru Brăila.

Faptul că s-a dedicat compunerii de careuri rebusitice i-a adus numeroşi prieteni. “Brăila a fost dintotdeauna un oraş în care au activat creatori de careuri de renume, fiind bine cunoscuţi în toată ţara. Acum  rebusişti din toată România ştiu că Brăila este locul de unde le este alimentată mania! Şi români din afara ţării au aflat de publicaţie , aşa că am trimis-o pe propria cheltuială unor doritori din Franţa, Italia, şi mai ales, Spania. La toate acestea se adaugă colaborarea cu rebusişti din Stalele Unite şi Canada.”

Creierul nepus la treabă, se atrofiază

În timpul liber citeşte pe rupte. Orice! Nu poate să treacă pe lângă o carte nouă şi să nu o citească! Indiferent de gen. Iar în stagiune, nu lipseşte de la nicio premieră a teatrului Maria Filotti dar nici de la spectacolele oferite de trupele aflate în turneu. Teatrul a fost şi a rămas cealaltă pasiune a lui Ştefan Ciocianu, lăsată însă pe planul doi pentru complexele careurile magice.

 “Mai în glumă, mai în serios un confrate chiar mi-a reproşat  acum vreo doi ani că în careurile mele plimb cititorul prin tot ce s-a scris până acum. Asta este ! De aceea astfel de careuri sunt grele sunt şi cele mai apreciate. Careurile care-mi plac sunt cele care te pun serios pe treabă. Întotdeauna am considerat că motorul gândirii, creierul, trebui pus permanent la treabă, antrenat.Pentru că altfel se atrofiază.  Aşa că nu fac altceva decât să ajut oamenii să se antreneze.” a încheiat plin de umor Ştefan Ciocianu



Întrebări şi răspunsuri

Pasiunea aceasta nu v-a afecta viaţa de familie.
Ş.C. Nicidecum! Soţia este principalul meu sprijin. Iar cei doi buni copii ai mei, dintre care unul este ginere, au preluat pasiunea, prin moştenire genetică în cazul fetei şi prin descoperirea unei pasiuni ascunse în cazul ginerelui.
 
Şi revistă proprie şi colaborări?
 Ş.C. Da, pentru că Rebusmania, este aşa cum am spus o publicaţie de foarte înalt nivel de dificultate care se adresează profesioniştilor, ca să zic aşa, în timp ce colaborările sunt de regulă tematice, şi bineînţeles accesibile şi celor mai puţin specializaţi


Ce-i place?
Teatrul, literatura, poezia. Este mare amator de muzică foarte bună. are toată discografia Deep Purple, Led Zeppelin, Uriah Heep şi toată pleida. Îi plac călătoriile lungi, ieşirile la iarbă verde.
Ce nu-i place?
Matematica  imposibilă. Adică cea în care minus cu minus dă tot minus! Deci nu-i plac: prostia şi politica, minciuna şi hoţia , maneaua şi băutura, şi exemplele pot continua, matematic. Dar mai presus de orice, nu-i plac oamenii, lipsţi de acea scânteie care, se zice  că a transformat  maimuţa în om: umorul

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite