Chirurgul Ichim, exilat la Brăila. Pacienţii gălăţeni care i-au rămas fideli vor trebui să meargă în oraşul vecin pentru a putea fi trataţi de el

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Paul Ichim,chirurg
Dr. Paul Ichim,chirurg

Cazul medicului gălăţean Paul Ichim este pe cale să intre în cărţile de istorie ca un exemplu de politizare extremă şi de inconsecvenţă a instituţiilor româneşti.

Vă reamintim că în anul 2008, dr Ichim (care este un foarte apreciat chirurg) a constatat, cu neplăcută surprindere, că i se interzice să mai lucreze în Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi, sub pretextul că ar exista o incompatibilitate între profesie şi calitatea de senator în Parlamentul României, pe care medicul tocmai o dobândise.

Ulterior, în urma unui lung proces, presărat de decizii bizare şi contradictorii ale judecătorilor, chirurgul a primit verdictul final care l-a lăsat cu gura căscată: nu poate lucra în spitalul de la Galaţi. Asta deşi alţi medici parlamentari profesează fără probleme.

De câteva zile, medicul Paul Ichim s-a angajat ca şi chirurg la Spitalul Judeţean din Brăila (acolo unde - iată! - funcţionează alte legi decât la Galaţi), iar pacienţii gălăţeni care i-au rămas fideli vor trebui să meargă în oraşul vecin pentru a putea fi trataţi de el.

„Am semnat un contract de colaborare cu Spitalul Judeţean Brăila. Lucrez ca persoană fizică independentă la Hyperdia, iar partea operatorie la spital o desfăşor cu contract de colaborare", a confirmat dr Ichim.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite