Chiriaşii din apartamentele de tip ANL nu vor să devină proprietari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiriaşii din ANL-uri din Brăiliţa 1 şi Lacu Dulce care au împlinit cinci ani de când locuiesc acolo au posibilitatea să-şi cumpere locuinţele. Oamenii nu se înghesuie pentru că nu au bani, din septembrie şi până acum un singur solicitant a mers până la capăt.

Majoritatea celor care sunt chiriaşi susţin că nu au bani pentru a-şi cumpăra locuinţele. Mai sunt şi temerari dispuşi să facă un sacrificiu pentru a avea o casă a lor, dar numai dacă au ajutorul familiei.

„Eu o să fac un efort să-mi cumpăr apartamentul. Este o sumă mare, dar se merită dacă este să ne gândim că acolo faci o investiţie în cei cinci ani cât stai. În plus, o locuinţă nouă este greu de găsit. O să fac un împrumut la bancă pentru un credit ipotecar şi o să mai iau ceva bani de la părinţi. Fără ajutorul lor sigur nu aş reuşi. Este dificil însă pentru că suma trebuie dată toată odată”, a spus Cosmin, 38 ani, unul dintre chiriaşii ANL.

 

Autorităţile au interes să vândă

Primarul Aurel Simionescu spune că ar fi foarte bine să se vândă aceste locuinţe pentru că banii se reîntorc tot pentru construirea de ANL-uri. În această situaţie sunt peste 100 de locuinţe, dar o singură persoană are în acest moment cererea în curs de soluţionare.

„Am avut două cereri pentru cumpărarea locuinţelor de tip ANL, din care una a fost retrasă şi cealaltă este în curs de soluţionare. Un apartament cu două camere are valoarea de vânzare de 120.000 de lei, în timp ce o garsonieră costă 100.000 de lei”, a precizat primarul. 

Edilul şef a susţinut că cei care au împlinit cinci ani decând sunt chiriaşi în locuinţele ANL şi nu au bani pentru a le cumpăra nu vor fi daţi afară. Totodată acesta a spus că se va gândi la o metodă prin care să se facă o diferenţă între cei care sunt chiriaşi ANL de mai bine de cinci ani şi cei care obţin acum un astfel de apartament.

„După cinci ani de chirie cei de acolo nu mai sunt tineri, unii dintre ei se apropie de 40 de ani. Mulţi nu mai au statutul social al celor care solicită o locuinţă de tip ANL acum. Trebuie să ne gândim la o formulă pentru aceştia, să vedem cum putem să facem o diferenţiere”, a explicat primarul.

Chiriaşii din ANL-uri din cartierul Brăiliţa 1 şi Lacu Dulce pot să-şi cumpere locuinţele printr-un credit ipotecar, dar şi prin Programul „Prima Casă”.

De la începutul acestui an şi până acum aproximativ 100 de locuinţe de tip ANL au fost date în folosinţă. Altor 24 de familii li se vor înmâna cheile apartamentelor în cursul săptămânii viitoare.

 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite