Cerere: Undă verde pentru a merge cu viteză în Brăila/Vezi aici ce spun autoritățile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ideea îi aparține consilierului județean Eugen Moise. Autoritățile se gândesc la această propunere, mai ales că pe unele străzi se circulă deja cu viteză mai mare de 50 km/h. În timp ce taximetriștii sunt încântați de idee, părinții sunt terorizați.

Cel puţin aceasta este ideea consilierului judeţean Eugen Moise (foto) care i-a propus adjunctului șefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Valentin Condruz, să se circule cu până la 70 de km/h pe unele străzi din oraş: „Sunt anumite artere de circulaţie pe care datorită faptului că trebuie să circulăm cu 50 km/h, noi şoferii stăm şi ne uităm unii la alţii".

image

Primarul Aurel Simionescu spune că va lua în calcul o majorare a limitei de viteză mai ales că pe unele străzi şoferii gonesc deja: „Nu numai că este posibil, chiar se practică pe unele străzi. Spre exemplu, pe Comuna din Paris nu se circulă cu 50 km/h. Pe Călăraşi se circulă pentru că sunt mai multe semafoare şi nu prea au când să prindă viteză mai mare. Pe ieşirea spre Galaţi se circulă cu peste 50 km/h, la fel şi pe Buzăului. Vom analiza propunerea".

Taximetriştii jubilează

Taximetriştii sunt încântaţi de idee şi consideră că pe anumite porţiuni de drum ar trebui eliminate restricţiile de circulaţie care nu fac altceva decât să îngreuneze traficul.

La polul opus sunt brăilenii care se gândesc cu groază că astfel, iubitorii vitezei vor avea legea de partea lor.

„Îmi este frică numai să mă gândesc. La şcoala nr. 2, copilul meu are de trecut o zebră şi zilnic mă tem pentru viaţa lui. În zonă se circulă cu viteză foarte mare, toţi cei care vin din afara oraşului aproape că nu observă semaforul şi cred că drumul este al lor până la spital", spune Amalia Antonescu, 34 ani.

Consiliul Local va avea ultimul cuvânt în ceea ce priveşte creşterea limitei de viteză pe unele străzi, dar pentru moment nu a fost formulat un proiect în acest sens.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite