Cercetătorii NASA veniţi la nunta colegilor lor Aurora Simionescu şi Norbert Werner au rămas impresionaţi de Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegii care au ţinut să fie alături de Aurora Simionescu şi Norbert Werner savanţii care şi-au unit destinele, nu numai în căutarea răspunsurilor fundamentale privind originea şi evoluţia universului ci şi pentru a întemeia o familie, au fost impresionaţi de frumuseţea oeraşului nostru.

„În general există opinia potrivit căreia în est totul are o imagine post sovietică. Clădiri gri, peisaje cenuşii sau lispsite de animaţie. Pentru un vestic care vine pentru prima dată aici surpriza este de proporţii. Aurora este o fată foarte disciplinată, foarte calculată, este un pic nemţoaică dacă vreţi aşa că abia acum între români, între rudele şi prietenii de aici ai miresei am înţeles acest popor. Cred că sunteţi foarte puternici mai ales prin felul în care ştiţi să vă arătaţi fericirea şi dragostea de viaţă", ne-a declarat Alexandra Weissman din Linz -Austria , cercetător ştiinţific în domeniiul fizicii cuantice.

Fotografii pentru acolo

Dominik Bedorf un alt coleg de-al celor doi savanţi care de ieri sunt o familie cu acte în regulă, este, în paralel cu activitatea pe care o desfăşoară pentru NASA, student la jurnalism.

„Îmi pregătesc o lucrare foto care are drept subiect Brăila. Credeam că voi fi nevoit să stau cel puţin o săptămână ca să imortalizez tot ce am nevoie. Dar până luni termin complet. Oraşul este fantastic de frumos oameni sunt calzi, primitori. O să revin", ne-a asigurat cel a cărui profesie de bază este, cum altfel, astrofizician.

De altfel Dominik Bedorf după cum ne-a declarat face facultatea de jurnalism tocmai pentrua a putea prezenta, ca profesionist, activitatea din marile laboaratoare de cercetare.

Pentru alţi doi cercetători Luigi Costamante din Italia şi Shijuko Akiama din Japonia, Brăila şi brăilenii sunt văzuţi în două lumini complet diferite dar favorabile locuitorilor de aici.

Pentru italianul care este specializat în fizica nucleară lucrând la cercetarea particulelor subatomice, brăilenii sunt aidoma concetăţenilor săi din Padova.

„Ca oameni, nimic nou. La fel de entuziaşi, primitori, ospitalieri, familişti, ca orice altă familie din Italia. Îmi place oraşul. Partea veche s-a păstrat intactă acolo unde apar clădiri noi cred că a fost vorba de demolări fortuite, iar partea nouă, parcă a fost proiectată de futurologi care au intuit că străzile trebuie să fie cât mai largi pentru preluarea traficului. Extraordinar este bulevardul acela cu grădină în mijloc (Bulevardul Independenţei n.r) dar şi Espalanada Dunării", ne-a declarat Luigi Costamante.

image

„Pentru mine contactul cu România a fost făcut graţie Aurorei. Dar nicio explicaţie, nicio poveste nu poate suplini prezenţa fizică. Aveţi cu totul alte obiceiuri. Spre deosebire de noi sunteţi exuberanţi, vă manifestaţi fără reţinere bucuria. Se vede că vă place să aveţi oaspeţi pe care ştiţi să-i onoraţi. Mă simt onorată că am avut privilegiul da a vă cunoşte oraşul, de a cunoaşte oamenii de aici aşa cum sumt ei, adică minunaţi", ne-a declarat şi Shijuko Akiama din Osaka, Japonia, astrofizician.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite