Cercetat penal pentru nedepunerea armei şi a muniţiei în termenul prevăzut de lege

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Armele au fost confiscate
Armele au fost confiscate

Poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că unui bărbat de 44 de ani, din oraşul Ianca, i-a expirat perioada de valabilitate a permisului de armă şi că acesta nu a depus la un armurier autorizat arma înscrisă în permis, în termen de 10 zile de la expirare.

În urma controlului efectuat la domiciliul acestuia, poliţiştii i-au ridicat arma de vânătoare, de calibru 12x2 mm, şi 54 de cartuşe de calibru 12 mm.
În cauză a fost întocmit dosar penal, conform Art.140, din Legea 95/2004, privind regimul armelor şi al muniţiilor (nedepunerea armei şi a muniţiei la un armurier autorizat, în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani).

Poliţiştii de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase reamintesc deţinătorilor de arme letale şi neletale din categoria celor supuse autorizării că, potrivit Legii 295/2004 (modificată), privind regimul armelor şi al muniţiilor, au obligaţia să se prezinte la Poliţie, înainte de expirarea termenului de valabilitate a permisului de armă pentru prelungirea vizei. Termenul de valabilitate este de 5 ani de la data primei autorizări sau de la data ultimei vize de prelungire.
În cazul în care deţinătorii nu s-au prezentat pentru prelungirea valabilităţii permisului de armă, au obligaţia ca, în termen de 10 zile de la expirarea acestuia, să predea la un magazin autorizat armamentul şi muniţia deţinute. În caz contrar, se săvârşeşte infracţiunea de nerespectarea unor obligaţii prevăzute de lege, faptă pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani.
Conform legislaţiei în vigoare, posesorii de arme letale sau neletale din categoria celor supuse autorizării au obligaţia să se prezinte din oficiu la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase pentru prelungirea valabilităţii permisului de armă, anterior datei expirării.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite