Centrul Vechi a început să se surpe/Vezi aici FOTOGALERIE cu imobilele care sunt un pericol pentru trecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile au înconjurat clădirile de pe care cad pietre cu bandă de avertizare şi au somat moştenitorii acestora. Fostele bijuterii arhitectonice au ajuns în ruină şi pun în pericol trecătorii. Autorităţile au decis ca acolo unde nu există un proprietar, imobilele să fie „semnalate".

GALERIE FOTO aici

Centrul Istoric al oraşului dispare bucată cu bucată. Frumoasele clădiri monumente istorice sunt acum disputate în instanţă şi se degradează pe zi ce trece. Pe strada Mihai Eminescu două astfel de imobile pun în pericol trecătorii. Autorităţile sunt neputincioase şi caută soluţii de compromis pentru ca degradarea acestora să nu producă tragedii.

„Nu avem pe cine să amendăm pentru că fiecare spune că nu este a lui. O să punem o bandă de delimitare pentru ca oamenii să le ocolească", declara, la sfârşitul săptămânii trecute, primarul Aurel Simionescu.

Promisiunile municipalităţii au fost îndeplinite parţial, asta deoarece în acest weekend clădirea fostului CEC a fost împrejmuită cu bandă pentru protecţia trecătorilor.

Şi şeful Consiliului Judeţean (CJ), Gheorghe Bunea Stancu este nemulţumit de modul în care proprietarii imobilelor vechi au grijă de clădiri.

„Trebuie să înăsprim legile locale. Cei care locuiesc în situl istoric trebuie să refacă faţadele caselor. Fiecare trebuie să aibă grijă de cum arată casa lui", spune preşedintele CJ.

Brăilenii care în weekend au trecut pe strada Mihai Eminescu şi au văzut banda de delimitare sunt indignaţi.

„De ani buni imobilul este în această stare. Numai dacă cineva ar fi rănit de o cărămidă căzută de aici autorităţile ar lua măsuri. Peste tot se iau măsuri numai după ce cineva are de suferit", spune Adriana Popescu, de 48 ani.

Scuze şi acuze oficiale

Un alt imobil aflat în pericol de prăbuşire aşa cum de altfel scrie şi pe banner-ul afişat pe clădire este fostul Consulat italian de la intersecţia străzii Campiniu cu bulevardul Al. I. Cuza. Proprietarul a afişat banner-ul de atenţionare în urmă cu ceva timp şi de atunci imobilul a fost lăsat la cheremul oamenilor străzii.

Autorităţile spun că au făcut numeroase demersuri pe lângă proprietarul care a motivat că are o mulţime de imobile în toată lumea şi este greu să le ţină evidenţa tuturor.

„Am purtat o corespondenţă cu proprietarul şi am primit formule politicoase de răspuns, fără ceva concret însă", a punctat edilul şef.

În ciuda amenzilor acordate de autorităţi, proprietarii clădirilor din Centrul Vechi ignoră legea, convinşi fiind că nimeni nu-i poate da afară din imobile.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite