Centrul Social Multifuncţional din cartierul Lacu Dulce a fost inaugurat de Ziua Internaţională a Romilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romii au venit în număr mare la inaugurarea centrului din cartierul Lacu Dulce
Romii au venit în număr mare la inaugurarea centrului din cartierul Lacu Dulce

Centrul Social Multifuncţional Lacu Dulce a fost inaugurat, joi, de Ziua Internaţională a Romilor, în prezenţa autorităţilor locale şi a unui număr mare de beneficiari.

Centrul aflat în cartierul Lacu Dulce, în apropierea ANL-urilor este un proiect al Fondului Român de Dezvoltare Socială, al Primăriei Brăila şi al Grupului de iniţiativă constituit de comunitatea de romi din cartierul Lacu Dulce. În cadrul acestui centru comunitatea de romi va beneficia gratuit de servicii de educaţie sanitară, cursuri în vederea creşterii gradului de instruire al elevilor romi şi cursuri de utilizare PC.

Primarul Aurel Simionescu spune că Centrul Social Multifuncţional Lacu Dulce este foarte important pentru comunitatea de romi şi de un real folos.

„Casa Romilor sper să fie un proiect de succes. Reprezentanţii lor trebuie să păstreze locul şi să se poată desfăşura acolo activităţile prevăzute", a punctat edilul şef care a adăugat că aici sunt bineveniţi şi copiii românilor din cartier.

image

Şi preşedintele Alianţei pentru Unitatea Romilor, Grosu Săndel şi-a exprimat speranţa că centrul va fi un reper important pentru comunitatea romilor.

„Pentru prima dată în istoria romilor se sărbătoreşte Ziua Romilor cu fast. Centrul Social Multifuncţional Lacu Dulce este sâmburele ce va încolţi şi va da educaţie copiilor romi", a precizat Săndel Grosu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite