Centrul Antidrog Brăila implementează un nou proiect de prevenire a consumului de tutun şi alcool

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada aprilie-iunie, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila implementeaza proiectul de prevenire a consumului de tutun şi alcool „În concurenţă pentru independenţă". Proiectul este iniţiat de centru în parteneriat cu Şcolile cu clasele I-VIII „Vasile Alecsandri" şi „Radu Tudoran" din Brăila.

Grupul ţintă căruia se adresează proiectul este reprezentat de aproximativ 170 elevi din clasele a VI-a şi a VII-a din unităţile de învăţământ implicate în proiect.

Obiectivul proiectului constă în prevenirea consumului de tutun şi alcool prin transmiterea de informaţii cu privire la efectele lor negative şi prin promovarea de activităţi care să constituie o alternativă la consumul acestora.

Acest obiectiv a fost atins mai întâi prin organizarea a opt întâlniri informativ-educative cu elevii claselor a VI-a şi a VII-a din cadrul şcolilor implicate în proiect.

La aceste întâlniri s-au discutat aspecte cu privire la efectele negative ale consumului de tutun şi alcool din punst de vedere social, financiar, familial.

Ulterior, în perioada 23-31.05.2011, vor fi organizate meciuri de fotbal mai întâi între clasele a VI-a şi a VII-a ale aceleiaşi şcoli şi apoi între câştigătoarele competiţiilor de la nivelul unităţilor de învăţământ.

Competiţiile se vor desfăşura sub denumirea „Scor 1-0 pentru Independenţă" şi vor avea loc în cadrul şcolilor implicate în proiect.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite