Centru multifuncţional la Fundaţia Pro Homini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beneficiarele Centrului de zi îşi demonstrează măiestria confecţionând obiecte ce sunt valorificate, foto Ciprian Dragomir
Beneficiarele Centrului de zi îşi demonstrează măiestria confecţionând obiecte ce sunt valorificate, foto Ciprian Dragomir

Vârstnicii socializează şi primesc hrană caldă, iar copiii învaţă arta scenei.20 de persoane vârstnice găsesc alinare pentru bătrâneţe la Centrul de zi dedicat lor, deschis la Pro Homini. Sâmbăta, aici, copiii fac cunoştinţă cu teatrul brăilean.

Un proverb spune că bătrâneţea aduce cu sine o perioadă grea mai ales dacă vârstnicii nu au sprijinul celor dragi. Pentru cei aflaţi în această situaţie unul dintre ONG-urile brăilene a găsit o soluţie.

De mai bine de şase ani în cadrul Fundaţiei Pro Homini funcţionează un Centru de zi pentru persoanele vârstnice unde 20 de bătrâne se întâlnesc de trei ori pe săptămână pentru a socializa. Grupul este constituit din persoane cu venituri reduse, în mare parte fără sprijin familial.

„Serviciile sociale oferite prin acest centru sunt gratuite şi includ un mic dejun şi un prânz asigurat de o firmă de catering, monitorizarea tensiunii, gimnastică. Cel mai important pentru doamnele care vin la noi este socializarea, posibilitatea de a discuta pe teme de interes", a precizat Liliana Caruz, preşedinta Fundaţiei.

Ciorăpei împletiţi şi pernuţe realizate manual

Şi să nu credeţi că întâlnirile pensionarelor sunt doar pentru discuţii. Amintirile depănate şi discuţiile sunt întotdeauna însoţite şi de lucru, fiecare demonstrându-şi măiestria prin confecţionarea diferitelor articole textile şi nu numai.

„Noi le punem la dispoziţie materialele, iar dumnealor cos, ţes, croşetează, iar produsele sunt vândute la târguri", a punctat Liliana Caruz care a continuat: „Facem mai multe tipuri de activităţi pentru persoanele de la Centrul de zi. Doamnele noastre merg la confesional să se roage, organizăm excursii pe la mănăstiri anual şi le însoţim la diverse spectacole de la Teatrul «Maria Filotti»".

În fiecare sâmbătă însă, 20 de copii au întâlnire cu lumea magică a teatrului prin intermediul Ancăi Cismaru de la Teatrul „Maria Filotti". Proiectul „Educaţie prin teatru" are scopul de a cultiva şi a valorifica potenţialul creator al elevilor.

În fiecare zi e câte un motiv de sărbătoare

Joia este ziua în care doamnele intelectuale îşi dau întâlnire cu medici, profesori, scriitori, artişti, preoţi, în cadrul proiectului „E joi vino cu noi". Fundaţia are grijă şi de persoanele bolnave care necesită sprijin material pentru diverse operaţii în străinătate, cea mai mare sumă pe care o poate acorda fiind de 1.000 de euro.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite