Cele două mascote ale Grădinii Zoologice din Brăila au fani ce vin să-i vadă în fiecare lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mulţi ani în care ajunsese să fie uitată de brăileni pentru că nu mai oferea mare lucru de văzut, Grădina Zoologică şi-a schimbat faţa în ultimii ani şi a redevenit unul din locurile preferate de mulţi atunci când îşi planifică petrecerea timpului liber. Acum, este unul dintre puţinele parcuri zoo din România care îndeplinesc standardele europene.

Unii dintre brăileni, îndeosebi copii, sunt atât de entuziasmaţi de ce găsesc aici, încât vin chiar şi de mai multe ori pe lună.

"Venim la grădina zoologică cel puţin o dată pe lună cu băieţelul nostru care, după ce îşi vizitează animalele preferate, se opreşte în părculeţul de aici, pentru a se da în leagăne", a spus Mihaela Brandabur, de 28 de ani.

Pe lângă traseul obişnuit printre urşi, maimuţe, lei, lupi, ratoni, păuni, porumbei, vulpi, lame sau pelicani, vizitatorii zăbovesc minute în şir în faţa cuştilor celor două mascote ale parcului, ursul Stelică şi tigrul Alf.

Stelică, ursuleţul născut în captivitate, îşi cucereşte publicul cu ghiduşiile pe care le face împreună cu mama lui, stârnind ropote de aplauze şi hohote de râs de la privitori.

Jucăuş şi cu o gesturi ce copil alintat, care caută şi totodată oferă afectivitate continuu, Stelică îşi serbează ziua an de an împreună cu îngrijitorii grădinii, dar şi cu fanii săi, care nu uită niciodată de aniversarea lui şi îi aduc drept cadou felurile preferate de mâncare.

Citeşte amănunte în ADS-Brăila. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, la preţul unic de 0,9 lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite