Cei care stau în caselor naţionalizate din Centrul Vechi al oraşului nu vor să se mute în apartamentele nou construite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria îi avertizează că nu le va mai face, curând, o ofertă. În scurt timp, ei nu vor mai primi locuinţe, deoarece fondul locativ s-a diminuat vizibil, iar cererea este mare. Municipalitatea va preda în această săptămână 32 de apartamente în două blocuri de locuinţe din cartierul „Lacu Dulce".

Locuinţele vor fi date în folosinţa unor foşti chiriaşi din case retrocedate, deşi municipalitatea ar vrea să pună punct unor astfel de „pomeni".

„Sunt unii care le refuză invocând motive de neînţeles. Ba că nu vor la bloc, ba că ei stăteau într-o cameră mult mai mare în fosta locuinţă şi nu le place camera de la bloc ... Să fie clar pentru toată lumea, noi le oferim pe cele care există! Asta avem şi putem să dăm! Dacă nici condiţiile pe care le oferă aceste locuinţe nu sunt bune, nu ştiu ce s-ar mai putea face", susţine primarul Brăilei, Aurel Simionescu.

Odată refuzată locuinţa, chiriaşul nu mai are dreptul să ceară alta.

Plângeri de tot felul

„Tot ei vin şi se plâng - ştiţi avem executorul judecătoresc la uşă, avem proprietarul la poartă şi ne dă afară şi ce facem că vine iarna", a exemplificat edilul şef.

Mai mult, unii chiriaşi acumulează şi datorii enorme la întreţinere sau chirie, situaţii care se rezolvă numai în instanţă, deoarece asociaţia de locatari nu-i poate priva pe ceilalţi de căldură sau apă caldă.

Aşa s-a ajuns ca unii chiriaşi să aibă restanţe de 7.000 - 8.000 lei, chiar şi de 10.000 lei, care vor rămâne „moştenire" viitorilor chiriaşi.

„Legal, beneficiarul poate pierde dreptul de a solicita un alt apartament în cazul în care refuză o locuinţă socială", spune primarul Brăilei, Aurel Simionescu.

Cu toate acestea, municipalitatea este încă tolerantă cu astfel de nemulţumiţi, şi asta în condiţiile unui fond locativ sensibil diminuat după retrocedarea caselor naţionalizate.

Proprietari neglijenţi

„Sunt foarte mulţi proprietari care fac presiuni asupra locatarilor, şi indirect asupra Primăriei, să le fie eliberate cât mai repede locuinţele, apoi le lasă de izbelişte, pentru că nici nu le închiriază nimeni la preţurile pe care le cer ei, nici nu le reabilitează. Apoi se întâmplă ca pe Danubiului, casele sunt vandalizate, incendiate, lăsate la dispoziţia cui le vrea", a mai spus primarul Brăilei.

De aceea, edilul a cerul celor responsabili din aparatul Primăriei ca în zilele următoare să treacă la atenţionarea celor găsiţi în neregulă din acest punct de vedere, apoi la amendare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite