Ceasul Brăilei a ajuns pe mâinile străinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prof. Simona Nedelcu îi oferă directorului şcolii din Grecia certificatul de participare şi Ceasul Brăilei în miniatură
Prof. Simona Nedelcu îi oferă directorului şcolii din Grecia certificatul de participare şi Ceasul Brăilei în miniatură

Nu este vorba despre adevăratul simbol al oraşului, ci despre o copie fidelă a acestuia, în miniatură, din carton

Copia a fost dăruită profesorilor polonezi, greci şi suedezi care au ajuns la Brăila datorită unui proiect Comenius intitulat „Micii exploratori ai marii democraţii", finanţat de Comisia Europeană

Ceasul metalic în stil baroc, care poartă simbolurile oraşului, a intrat pe mâinile polonezilor, grecilor şi suedezilor.

Nu vă speriaţi. Nu este vorba de adevăratul ceas din centrul vechi al Brăilei, ci de o copie la indigo, în miniatură, a valorosului monument.

Are 30 de cm şi este realizată în totalitate din carton de profesoara de limba franceză Simona Nedelcu.   

Ceasul Brăilei

"Mai întâi am luat o poză a ceasului din centru şi i-am făcut schiţa. Apoi am printat-o şi m-am apucat de treabă. Am lucrat câteva zile până mi-a ieşit produsul final", ne-a spus profesoara.

"La loc de cinste în vitrina şcolii din Suedia"

Ceasul Brăilei în minuatură a fost oferit cadou celor trei profesori din Polonia, Grecia şi Suedia, veniţi la Brăila în cadrul proiectului Comenius, finanţat de Comisia Europeană, „Micii exploratori ai marii democraţii", câştigat de Şcoala Gemenele şi coordonat de profesoara Simona Nedelcu.

"Puteam să cumpăr ceva, dar cum în Brăila nu prea există nimic reprezentativ pentru oraşul nostru, m-am hotărât să realizez un simbol al Brăilei, care să le amintească mereu profesorilor străini de noi", a mai adăugat prof. Simona Nedelcu.

Cei trei profesori de peste graniţă s-au arătat extrem de încântaţi de cadoul primit. 

Prof. Simona Nedelcu îi oferă colegei din Polonia Ceasul Brăilei în miniatură

"Este foarte frumos, este un cadou unic. Cu atât mai mult cu cât este realizat de mânuţele iscusite ale doamnei profesoare Simona. Cu siguranţă, Ceasul Brăilei va sta la loc de cinste în vitrina şcolii din Suedia", ne-a zis prof. Susanne Haselgren, din Suedia.

„Micii exploratori ai marii democraţii" este al patrulea proiect cu finanţare nerambursabilă câştigat de Şcoala Gemenele.

Proiect de 15.000 de euro

Proiectul se derulează pe durata a doi ani şi are un buget de 15.000 de euro. Ţările partenere în proiect sunt Polonia, Grecia, Suedia, Spania şi Turcia. Consiliul Elevilor - autonomia, independenţa, luarea deciziilor - este elementul de bază pe care se construie proiectul.

Brăila

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite