Cea mai înaltă disticţie militară a fost acordată astăzi geniştilor brăileni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drapelul de luptă al Batalionului 72 Geniu "Matei Basarab" unitate operaţionalizată a NATO dislocată în Garnizoana Brăila a primit astăzi cea mai înaltă disticţie militară oferită unei unităţi pe timp de pace.

Prin Decret Prezidenţial semnat de preşedintele Traian Băsescu Batalionului 72 Geniu "Matei Basarab" din Brăila i-a fost conferit Ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler.

image


Şeful Forţelor Terestre general de brigadă Ioniţă Ariton a decorat, în cadrul unei festivităţi speciale desfăşurată astăzi la ora 10.30, drapelul de luptă al Batalionului.

image

"Este o recunoaştere a sacrificiului militarilor acestei unităţi atât pe câmpurile de luptă din teatrele de operaţiuni externe la care a participat dar şi a operativităţii cu care s-a răspuns prezent în misiuni dedicate semenilor aflaţi în nevoie la Făcăieni, Mărăcineni Rosnov sau Dorneşti, ca să reamintim doar câteva din din localităţile greu încercate în ultimii ani de stihiile naturii" a subliniat în alocuţiune g-ral Ariton.

image

Reamintim că general de brigadă Ioniţă Ariton a fost comandantul Brigăzii 10 Geniu dislocată la Brăila.

De asemenea la eveniment a fost prezent general de brigadă dr. Mihai Tofan actualmente locţiitorul comanadantului Diviziei 2 Getica, care a activat în perioada de început la acest batalion devenind ulterior comandantul Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de jos".

Batalionului 72 Geniu "Matei Basarab", este primul batalion din Garnizoana Brăila care primeşte această înaltă distincţie.

image

La ceremonia au fost prezente oficialităţile de prim rang ale municipiului şi judeţului, foşti militari comandanţi ai batalionului, comandanţii de structuri din cadrul Garnizoanei Brăila

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite