Casele de marcat sunt un lux pentru micile firme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorii și comercianții se plâng că veniturile din vânzări sau prestaţii nu le ajung să plătească dările către stat

Evaziunea fiscală este în atenția autorităților.

Patronii sunt inventivi atunci când vine vorba să câștige un ban în plus, fără a respecta legea și „uită" printre altele că trebuie să aibe casă de marcat pentru eliberarea bonurilor fiscale.

Nici micii producători nu se lasă mai prejos și încearcă să vândă marfa în mai multe locuri deodată, dar cu același certificat de producător.

Conducerea Gărzii Financiare Brăila recunoaște că astfel de cazuri sunt la ordinea zilei.

„Producătorii trebuie să aibă asupra lor certificatul de producător, nu în mai multe exemplare pentru mai multe piețe, așa cum am găsit. Avem șase cazuri de confiscări de mașini și produsele transportate cu ele pe motiv că nu aveau certificatul de producător", spune Marcel Constantin, șeful Gărzii Financiare.

Mulți producători se plâng că nu reușesc să își scoată nici cheltuielile.

„Ne acoperim cheltuielile la limită. Este mai mult un hobby decâat afacere", spune Doru Dumitrescu, producător miere de albine.

Și cei care ar trebui să dețină case de marcat fiscale sunt incriminați.

„Sărăcia poate îi determină să nu facă lucrurile așa cum trebuie şi se vede. Sunt deja clienţi care cer bon fiscal şi pentru o pâine", a mai spus Marcel Constantin.

În timp ce autoritățile le aplică amenzi celor prinși fără case de marcat, oamenii se plâng că nu au bani pentru astfel de achiziții.

"Tot timpul ne mai cer câte ceva. Și așa avem taxe și impozite foarte mari și fără case de marcat. Muncim pentru ei nu pentru noi, suntem sclavi pe banii noștri", spune Teodora Ungureanu, de la Concordia.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite