Reportaj: Cartierul Radu Negru, la oraş, dar ca la ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asfaltarea a fost oprită din 2008, iar toate străzile dintre Chişinăului şi Gheorghe Constantinescu arată groaznic. Locuitorii din cartierul Radu Negru sunt foarte nemulţumiţi de faptul că autorităţile locale i-au abandonat.

Cartierul brăilean Radu Negru este departe de a arăta ca o parte a unui mare oraş. Pe zone întinse din el străzile sunt de fapt adevărate uliţe ca la ţară, iar locuitorii sunt foarte supăraţi pe Primărie din acest motiv.


Fără canalizare, fără asfalt


Toată străzile cuprinse între Chişinăului şi Gheorghe Constantinescu au rămas neasfaltate încă din 2008. Pe lângă craterele prezente pe străzi, locuitorii acestor străzi încă nu au canalizare, ducându-şi traiul cam ca la ţară.
Cele mai mari probleme le au atunci când ninge sau plouă, deoarece străzile se transformă în mlaştini îngrozitoare. Locuitorii nu pot ieşi din casă decât cu cizmele de cauciuc în picioare, iar în unele gropi amatorii de pescuit pot fi tentaţi să-şi arunce undiţele.


Aşa-zisele „drumuri" sunt un adevărat coşmar şi pentru conducătorii auto care sunt nevoiţi să facă slalom printre găurile uriaşe de pe străzi. Marea durere a oamenilor este că aceste gropi se fac din ce în ce mai mari şi mulţi dintre şoferi se tem că la un moment dat vor rămâne cu maşinile blocate. „M-am săturat să intru cu maşina în toate gropile astea şi să ocolesc două străzi, pe banii mei, pentru că Primăria nu e în stare asfalteze şi aici", ne-a spus cu mare supărare Cătălin Micu, unul din locuitorii zonei.


Citeşte amănunte în săptămânalul local "ADS Brăila". Ziarul se găseşte la chioşcurile de difuzare a presei din oraş la preţul de 0,90 de lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite