Cartiere întregi de tip ANL au răsărit în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până acum au fost acordate 175 de locuinţe de tip ANL brăilenilor aflaţi la strâmtoare, iar construcţiile continuă. În cartierul Brăiliţa, dar şi în Lacu Dulce anul următor vor mai fi date în folosinţă alte câteva zeci de locuinţe de tip ANL.

În acest an 667 de persoane au solicitat o locuinţă socială, în timp ce 490 au dorit să se mute într-un apartament de tip ANL. În primele 10 luni ale anului au fost acordate doar 175 de locuinţe: 111 locuinţe de tip ANL, 37 locuinţe sociale, iar 27 au revenit chiriaşilor din imobile retrocedate.

În perioada iulie - decembrie 2008, 109 familii au primit un acoperiş deasupra capului: 50 au fost repartizate chiriaşilor din imobile retrocedate, 11 au devenit locuinţe sociale şi 48 au fost locuinţe în regim de ANL în Ansamblul Apollo.

Se continuă construcţia locuinţelor sociale

Consilierii locali municipali au aprobat la ultima şedinţă care a avut loc la jumătatea acestei luni, proiectul vizând studiul de fezabilitate pentru construirea a două blocuri de locuinţe sociale, un bloc cu garsoniere şi unul cu apartamente cu două camere în cartierul Lacu Dulce.

„S-a aprobat valoarea totală estimată a cheltuielilor necesare realizării acestui obiectiv de investiţie de 4.383,62 mii lei inclusiv TVA", a punctat primarul Aurel Simionescu care a adăugat că finanţarea se va face din bugetul local al municipiului.

Cei care au depus cerere pentru un apartament în regim de ANL speră ca anul viitor norocul să le surâdă şi să se poată regăsi pe liste ca noi chiriaşi în Lacu Dulce sau în Brăiliţa.

„Am depus cerere de mai bine de au an. Sper ca anul viitor să prindem un loc la ANL în Lacu Dulce. Am auzit că se vor mai construi acolo blocuri. Ştiu că sunt multe solicitări, poate sunt alţii mai nevoiaşi decât noi, dar fiecare speră că el va fi alesul", spune Cristian, unul dintre solicitanţi.

În perioada următoare se vor demara lucrările la Brăiliţa III care va cuprinde alte 136 de apartamente.

Solicitări numeroase

În evidenţa Direcţiei Serviciilor Publice sunt înregistrate 12.208 cereri pentru locuinţe sociale şi 5.407 cereri pentru locuinţe de tip ANL. Prin programul ANL de construcţie de locuinţe pentru tineri în regim de închiriere s-au dat în folosinţă de la demararea programului şi până în prezent 568 de apartamente.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite