Carnea de porc este scumpită de evazionişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit Ministerului Agriculturii, la Brăila, carnea de porc, dar şi cea de pasăre, are cel mai mare preţ din ţară. Aceasta în condiţiile în care pe teritoriul judeţului îşi desfăşoară activitatea două dintre cele mai mari unităţi de profil din ţară.

„Datele sunt eronate, cei de la Ministerul Agriculturii nu ştiu ce vorbesc", ne-a declarat Gheorghe Caruz patronul Soroli şi Galco, firme care au ca obiect de activitate creşterea porcinelor şi procesarea cărnii de porc.

„Eu am aceleaşi preţuri şi la Brăila şi la Galaţi şi peste tot în ţară unde se vând produsele noastre. Deci nu are cum să coste carnea la Brăila mai mult ca la Galaţi din moment ce are exact acelaşi preţ", a subliniat Caruz.

Direct la evaziune

Pe de altă parte magnatul brăilean a putut să explice cum stau lucrurile când este vorba de preţuri care nu corespund realităţii.

„Carnea de porc din import este băgată ca produs congelat şi are preţ de referinţă mult mai mic decât în realitate. Este posibil ca aceste preţuri să stea la baza calcului făcut la minister", a precizat Caruz.

Încă o dată, preşedintele Patronatului Producătorilor de Carne de Porc a subliniat că vina pentru nereguli o poartă autorităţile care închid ochii la afacerile băieţilor deştepţi în detrimentul celor care fac producţie autohtonă.

„În statistici apare un preţ mult mai mic mai ales în zona de sud a ţării şi în Ardeal, acolo unde se face import masiv. Dar dacă vă duceţi acolo nu numai că nu o să găsiţi carnea la preţ mai mic, ba dimpotrivă, iar la Fisc este plătit un impozit pe profit mult mai mic. Cu alte cuvinte aşa înfloreşte evaziuea în domeniu", a astras atenţia Gheorghe Caruz.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite