Carnavalul Copilăriei pune stăpânire pe oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manifestare cu tradiție în oraș, carnavalul celor mici debutează astăzi la ora 16.00 şi vine în întâmpinarea Zilei Copilului. Chiar dacă e criză, iar sindicatele se pregătesc să intre în grevă pe perioadă nedeterminată, Primăria s-a gândit să bucure copiii orașului printr-o serie de acțiuni dedicate zilei de 1 Iunie.

Astfel, începând cu ora 16.00 din Barieră până pe platoul din fața Primăriei defilează clovni scamatori şi jongleri, personaje de poveste, copii costumaţi pentru carnaval, caleşti din poveşti, corabia piraţilor și actori animatori. Alaiul este condus de Fanfara Garnizoanei Brăila.

Din fața Primăriei, alaiul va merge spre Esplanada Dunării, unde este programată partea a doua a spectacolului, care se termină la ora 22.00. „Conform hotărârii de Consiliul Local care s-a emis o dată cu bugetul, evenimentul dedicat Zilei Internaționale a Copilului este prins în calendarul nostru și are un buget de 10.000 lei. Însă având în vedere faptul că evenimentul este organizat cu artiști locali, bugetul pe care îl folosim este mult mai redus", ne-a spus Camelia Gușatu, purtător de cuvânt al Primăriei.

image

Vor fi concursuri de dansuri, de karaoke, pentru părinţi şi bunici. De asemenea au loc spectacole de magie și recitaluri susținute demai multe insituții de învățământ brăilene. „Cel mai frumos costum de carnaval" va fi premiat. Seara se va încheia cu un concert susținut de cunoscutul artist Mihai Constantinescu.

Painting pentru cei mici

În stânga şi în dreapta scenei vor fi montate corturi pentru momente de face painting şi modelare de baloane. Duminică, în Grădina Publică, în intervalul orar 10.00 - 13.00 au loc jocuri si concursuri distractive: competiții de sah, cursa prietenie, concurs de role și biciclete.

„În cadrul acțiunilor vor fi și momente de premiere, însă fără implicație financiară extraordinară", spune Camelia Gușatu.

De la ora 16.45, din fața Sălii Polivalente se va deplasa către Esplanadă, Parada Liceelor Antiviolență, unde trupa ADDICTION va susțiune un spectacol.

image

„Pași mici spre Marele Univers"

Marţi, începând cu ora 12.30, la Școala „Fănuș Neagu" are loc conferința „Pași mici spre Marele Univers", susținută de cosmonautul Dumitru Prunariu. De la ora 14.45 , la Teatrul „Maria Filotti" are loc o expoziție de desene, organizată de elevii Școlii „Fănuș Neagu", dar și un concurs de astrofizică, coordonat de Nicoleta Becheanu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite