Carmelia Mariana Dragomir: Consilier în informatică la Brăila, a studiat în Olanda despre dispersia fluxului de dioxid de carbon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inginer de formaţie, a avut experienţa unui curs la Universitatea Groningen, despre dispersia fluxului de dioxid de carbon. A ieşit de pe băncile Liceului „Nicolae Iorga" în 1995 dar abia după şase ani s-a decis să urmeze cursurile unei facultăţi. Se întâmpla în 2001, când deja avea fetiţa.

Profil

NĂSCUTĂ: 9 octombrie 1976, Brăila
STUDII: Facultatea de Inginerie Brăila
OCUPAŢIE: Consilier în Informatică
FAMILIE: căsătorită, un copil


A ieşit de pe băncile Liceului „Nicolae Iorga" în 1995 dar abia după şase ani s-a decis să urmeze cursurile unei facultăţi. Se întâmpla în 2001, când deja avea fetiţa.
Din acest motiv a ales să rămână în Brăila şi să-şi continue studiile. A urmat cursurile Facultăţii de Inginerie Brăila pe care le-a finalizat în 2006 ca şef de promoţie, cu specialitatea ingineria sistemelor biotehnice şi ecologice.
În 2008 a finalizat şi masteratul, cu specializarea "Sistemul calităţii în construcţii", tot la Facultatea de Inginerie Brăila. Din 2008 este doctorand cu bursă la Facultatea de Ştiinţe Galaţi.

Turn meteorologic la Brăila

"În cadrul stagiului de pregătire externă a doctoratului, am avut şansa să studiez şi să cercetez dispersia fluxului de dioxid de carbon, unul din gazele cu efect de seră, la Universitatea din Groningen, Olanda. Mi-aş dori ca pe viitor să aplic în România, ceea ce am învăţat în Olanda şi de ce nu, să avem un astfel de turn meteorologic în Brăila", ne-a spus Carmelia Dragomir.


La două zile după susţinerea lucrării de dizeraţie, am fost angajată la SC Promex SA, ca manager de proiect la Departamentul Productie - Export.
"Ca manager de proiect, trebuia să merg în toate secţiile zilnic să urmăresc stadiul execuţiei contractelor. A lucra în producţie este după părerea mea o experienţă prin care ar trebui să treacă toţi absolvenţii unei facultăţi tehnice", susţine Carmelia Dragomir.


Din februarie 2008 s-a angajat ca preparator universitar la Facultatea de Inginerie Brăila, domeniul Ingineria Mediului, iar în august 2008 devine consilierul primarului municipiului Brăila pe probleme de informatică şi dezvoltare.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

Înţeleg că vă ocupaţi şi de comunicarea cu brăilenii?

"Pentru a facilita comunicarea cu cetăţenii Brăilei şi nu numai, într-o perioadă relativ scurtă, de trei luni, împreună cu colegi din toate departamentele şi direcţiile Primăriei Brăila am lansat şi un site nou, organizat pe direcţii, birouri, regii, societăţi".

Ce alte activităţi mai întreprindeţi?

"Colaborez la scrierea de proiecte finanţate cu fonduri ale Uniunii Europene pe mediu şi, de asemenea, particip la organizarea acţiunilor care au ca scop protecţia mediului".

Ce îi place?
Să citesc - scriitorul preferat este Thomas Hardy. Am vizitat Anglia pentru a vedea Stonehenge-ul descris în Tess d'Urbervilles.
Îmi place să fotografiez şi să vizitez castele şi cetăţi medievale.

Ce nu îi place?
Că nu acord suficient timp copilului. Nu-mi plac superficialitatea, aroganţa, avariţia, egocentrismul.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite