Captură impresionantă de țigări fără acte de proveniență/38.176 de pachete de țigări au fost confiscate la Jirlău și Vișani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În câteva ore, polițiștii brăileni au descoperit țigări în valoare de peste 191.000 de lei, cele mai multe pachete fiind găsite în mașina unui buzoian, oprit în trafic în comuna Jirlău. Aproape 39.000 de pachete de țigări fără documente de proveniență au fost confiscate, iar cercetările continuă.

Un agent de la Postul de Poliție Comunală Jirlău a oprit în trafic, un autoturism condus de către buzoianul Leonard L., 26 de ani. Bărbatul avea în mașină mai multe cutii cu pachete de țigări pentru care nu a putut prezenta acte. Mai mult, la întrebările polițistului a răspuns că țigările au fost cumpărate de la două persoane pe care nu le cunoaște din Municipiul Galați.

image

Poliștii au stabilit că șoferul avea 88 de baxuri a câte 432 de pachete de țigări, adică 38.016 pachete, valoarea acestora fiind estimată la aproximativ 190.000 de lei.

Polițiștii din Făurei împreună cu agenți de la Posturile de Poliție arondate, în baza unor autorizații de percheziție emise de Judecătoria Făurei au efectuat două percheziții domiciliare. În locuința lui Titel R., de 46 de ani din comuna Vișani, polițiștii au găsit 160 de pachete de țigări cu timbru din Republica Moldova a căror valoare este de 1.120 lei. Bărbatul nu a putut dovedi proveniența țigărilor, dar cercetările continuă.

„Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală și țigările au fost ridicate în vederea confiscării", a declarat inspector Jenel Șogor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite