Caniculă: Codul galben le dă bătai de cap autorităţilor brăilene/Află de aici cum te poți proteja de soarele arzător

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate la Serviciul de Ambulanță Judeţean un număr de 121 de apeluri prin care a fost solicitată intervenţia cadrelor medicale la diferite urgenţe. O parte dintre solicitări au vizat probleme apărute pe fondul caniculei.

„Nu mai puţin de 26 de cazuri au fost solicitări de intervenţii legate de caniculă. În special persoane vârstinice, dar au fost şi situaţii în care tineri care cred că sunt în maximă putere au ignorat sfaturile medicilor şi s-au expus inutil la soare", ne-a declarat Natalia Luchian, dispecerul de serviciu de la Ambulanţa Judeţeană.

Canicula continuă

„Astăzi, până la ora 10.00, am avut deja patru solicitări la cazuri în care pacienţii au fost doborâţi de arşiţa soarelui," a subliniat dispecerul de serviciu.

Canicula a dublat apelurile la Serviciul de Ambulanţă Brăila

Chiar dacă Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie a emis avertizarea de cod galben doar până astăzi la ora 18.00, vremea va rămâne deosebit de călduroasă în continuare cu temperaturi ce vor depăşi 32 de grade Celsius la umbră.

„Cei care ies pe stradă trebuie, în primul rând, să aibă capul acoperit pentru a se feri de bătaia directă a razelor de soare. Deja recomandarea cu consumarea celor minim doi litri de lichid este cunoscută de toată lumea. Nu recomand cosumul de bere pe care unii concetăţeni îl preferă în locul apei. Alcoolul chiar şi din berea slab alcoolizată, este total nerecomandat în astfel de condiţii", ne-a declarat dr. Ionuţ Marinescu, medic de familie.

Constanța: Bronz la cod roșu de radiații; peste 370 de solicitări la Ambulanță

Pentru a scăpa de căldura insuportabilă din apartamente, brăilenii au luat cu asalt parcurile căutând umbră.

Totodată, autorităţile locale au solicitat instituţilor care au aparate de aer condiţionat să permită accesul nerestricţionat al trecătorilor afectaţi de căldură.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite