Campioni născuţi în bălării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi super-atleţi din Vrancea se antrenează pe piste fără zgură, în crâng sau pe dealuri. Chiar şi aşa, Cătălin Voicu şi Ana-Roberta Anghel au obţinut numeroase medalii la Campionatele Naţionale de Atletism, reuşind să se califice şi la Balcaniada din Turcia.

Deşi municipiul Focşani se poate „lăuda" cu cele mai proaste piste de atletism din ţară, de aici pleacă unii din cei mai buni atleţi, cunoscuţi la nivel european. De pildă, Cătălin Voicu (18 ani) are un palmares de-a dreptul impresionant, de-a lungul timpului reuşind să obţină nu mai puţin de şapte medalii de aur la Campionatele Naţionale de Atletism şi două medalii de argint la Campionatele de Tineret, făcându-se remarcat şi la Campionatul Mondial de atletism pentru cadeţi.

În acest an, a reuşit să se califice la Balcaniada din Turcia, dar şi la Europenele din Estonia, chiar dacă se antrenează pe o pistă fără zgură, dar şi în comunele din apropierea Focşaniului.

image

Foto: Cătălin Voicu, mereu în frunte la competiţii

„Mai merg să fac alergări şi în crângul Petreşti, dar şi pe dealurile din comuna Goleşti. Este destul de greu să te antrenezi în astfel de condiţii, însă uit de toate aceste sacrifii atunci când urc pe podium. Şi la capitolul cheltuieli nu mă descurc tocmai bine, mai ales că nu sunt persoane interesate să sponsorizeze şi acest sport. Părinţii trebuie să-mi asigure echipamente, suplimente nutritive şi tot ce mai e necesar", mărturiseşte sportivul.

Campioană la viteză

Şi Ana-Roberta Anghel (16 ani) s-a calificat la Balcaniadă, cu toate că se antreneze mai mult prin pietriş decât pe zgură.

„Când mă antrenez în aer liber merg pe stadionul din Sud, deoarece este mai aproape de casă. Condiţiile sunt foarte proaste, iar puţina zgură care mai există este amestecată cu pietriş. Însă, pentru probele de lungime şi viteză mă antrenez în sala Liceului cu Program Sportiv", spune Ana -Roberta Anghel, atletă legitimată la CSM Focşani - 2007.

Antrenorul său, Ştefan Munteanu, susţine că nu de puţine ori este nevoit să facă diverse improvizaţii pentru ca antrenamentele să se desfăşoare în condiţii cât de cât normale.

Citeşte amănunte în săptămânalul ADS, apărut joi, 21 iulie. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, la preţul unic de 1,4 lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite