Campanie de vaccinare în şcolile brăilene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccin anti-poliomelită
Vaccin anti-poliomelită

S-a dat startul campaniilor de vaccinare în unităţile de învăţământ din judeţul Brăila. Prima se desfăşoară în perioada 11-22 octombrie 2010, de tip antirujeolic-antirubeolic-antiurlian, timp în care vor fi imunizaţi elevii de clasa a II - a.

Tot în această perioadă se vor vaccina elevii "restanţieri" de anul trecut şcolar.

"În perioada 22 noiembrie - 3 decembrie elevii din clasa a III-a vor fi vaccinaţi împotriva poliomielitei", ne-a declarat dr. Andreia Gavrilescu, şef

Serviciu Supraveghere/Control Boli Transmisibile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila.

De asemenea, în perioada 8-19 noiembrie 2010 se va desfăşura procesul de vaccinare diftero-tetanică la clasele de a IX-a.

Aceste campanii de vaccinare se adresează tuturor copiilor cu vârsta potrivită, şcolarizaţi şi neşcolarizaţi. Vaccinarea copiilor neşcolarizaţi se va efectua prin intermediul cabinetelor medicilor de familie.

Reacţiile adverse care pot apărea vor fi investigate şi raportate. În mediul rural, unde nu există cabinete medicale şcolare, trusa de urgenţă va fi asigurată de către medicul de familie responsabil de vaccinare.

50.000 de doze de vaccin antigripal

Până pe 15 octombrie vor fi întocmite situaţiile cu necesarul de vaccin împotriva gripei sezoniere, în care vor fi imunizate cu prioritate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Respectiv persoanele de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, pacienţii cu boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, precum şi personalul medical.

Reprezentanţii DSP Brăila spun că ar fi necesare la nivelul judeţului aproximativ 50.000 de doze.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite