Campania „Un plus de siguranţă” a fost demarată de poliţiştii brăileni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila:Poliţiştii au anunţat începerea campaniei "Un plus de siguranţă"
Brăila:Poliţiştii au anunţat începerea campaniei "Un plus de siguranţă"

Campania „Un plus de siguranţă" porneşte de la o realitate evidenţiată de o cercetare a Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din care rezultă că un sfert dintre infracţiunile de furt din locuinţe au loc ca urmare a ignoranţei sau neglijenţei proprietarilor.

Pe lângă publicul general, campania „Un plus de siguranţă" are ca public ţintă asociaţiile de proprietari şi locatari, promovând în mod deosebit soluţiile colective de securitate.

"Principalele zone în care vom desfăşura activităţile campaniei sunt în zona Ansamblul Buzăului şi Bulevardul Dorobanţi, zone cu număr mare de locuinţe, foarte aglomerate, care atrag şi spărgători" ne-a declarat subcomisarul Valentin Condruz, adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie

„Punem accentul pe aceste măsuri întrucât acestea sunt şi mai uşor de implementat din punct de vedere al costurilor pentru fiecare proprietar, ştiut fiind faptul că pentru achiziţia şi implementarea unor astfel de soluţii participă toţi locatari. Deci nu implică un efort financiar deosebit", a subliniat inspector principal Elena Nechifor, ofiţer în cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii


Campania „Un plus de siguranţă" urmează a se derula până în preajma sărbătorilor de iarnă.

„Dorim ca prin această campanie să menţinem şi să accentuăm trendul descendent al furturilor din locuinţe, caresunt în vizibilă scădere faţă de perioada similară a anului trecut. De altfel este demn de remarcat că graţie eforturilor poliţiştilor noştri, la Brăila nu s-au înregistrat grupări infracţionale dedicate , specializate pe spargerea locuiinţelor" a subliniat subcomisarul Valentin Condruz.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite